Skip to main content

Serverte et siste måltid før korsfestelsen

ET SISTE MÅLTID: Skjærtorsdag kveld serverte prost Tor Øystein Vaaland sodd med grønnsaker til i underkant av 50 som ønsket å markere Jesu siste måltid før korsfestelsen langfredag.

I Asker menighet samlet flere seg skjærtorsdag kveld til et siste måltid og messe.

Skjærtorsdag er den kristne feiringen av Jesu siste måltid med disiplene før korsfestelsen. Derfor inviterte også Asker menighet til et ordinært måltid før innstifelsen.

– Vi inviterer til fellesskap, og måltid forener folk. Vi serverer mat, men har også liturgi som tar oss inn i mystikken som påsken omhandler, forteller prost i Asker, Tor Øystein Vaaland.

Det var dekket på til rundt 50 personer, men hvor mange som møter til det tradisjonsrike måltidet varierer fra år til år.

– Det er mange som er bortreist i påsken, men det er alltid noen som kommer. Noen vil oppleve det som påsken faktisk feires for, mens andre føler på ensomheten og ønske å oppsøke et fellesskap, sier Vaaland og legger til at det sto sodd med grønnsaker i tillegg til brød på menyen.

Mye aktivitet

Påsken er utvilsomt en viktig høytid for de kristne. Derfor er det også mye som skjer i menighetene gjennom påskedagene.

– Påsken er ikke den mest besøkte høytiden, det er julen, men jeg tenker at påsken er den viktigste. Derfor er det også mange gudstjenester, bare torsdag kveld var det fire i Asker og langfredag morgen er det også fire, sier Asker-prosten.

Han mener påsken er en fin anledning til å markere kontrastene i livet.

– Påsken markerer de dypeste kontraster i livet, nemlig det livet vi skal ta vare på og døden. Man feirer at det onde blir vunnet over på uforklarlig vis, det er dette vi kaller oppstandelsen. Det gir håp om at det kommer noe godt, avslutter Vaaland.

Også senere i påsken blir det flere gudtjenester i kirkene i Asker og Bærum. Påskeaften har flere menigheter Påskenattsmesse fra klokken 23, mens 1. påskedag er det Høytidsgudtjeneste til vanlig søndagstid, klokken 11.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.