Skip to main content

Inviterer til gratis kirkekonsert

Feltprest Flemming Jakobsen, vokalist Tina Wilborn, kapellmester David Fjeld og Frithjof Wilborn forbereder gratis kirkekonsert i Asker kirke i kveld, tirsdag. 

Foto: KARL BRAANAAS

Desember er høytid for julekonserter landet over. Tv-kjendis Frithjof Wilborn fra Bondi og kona Tina Wilborn arrangerer gratis kirkekonsert i Asker i kveld.   

– Vi ønsker å skape god gammeldags julestemning med sanger som mange kjenner og noen ikke så kjente, sier lærer, programleder og tidligere fotballspiller Frithjof Wilborn (58), som skal være konferansier under konserten tirsdag kveld. Kona Tina Wilborn (34) og to andre vokalister bidrar med sang. 

– Jeg har aldri opptrådt i Asker før, jeg både gruer og gleder meg, sier Tina, som er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og vil synge alt fra Prøysens «En romjulsdrøm» og «Mitt hjerte alltid vanker» til Vazelina Bilopphøggers «Hemmat til jul». 

Til daglig jobber ekteparet på Bjørnegård skole med faget sal og scene, i tillegg underviser Frithjof i livssynsfag og samfunnsfag. Paret har lenge snakket om å gjøre noe for alle i Asker, også dem som ikke har mulighet til å oppleve en julekonsert i kirken. De har innledet et samarbeid med Varmestua og Asker kommune, i tillegg får de låne kirken vederlagsfritt. Selv tar ikke ekteparet betalt. 

Eventyrlige minner

– Målet vårt er å gi et tilbud til alle i Asker, uansett økonomi, sier Frithjof Wilborn, som er konferansier under konserten. Han vil lese dikt og dele historier fra sin egen barndoms julaftener hos morfaren som var sogneprest.

– De var eventyrlige. Samtidig sørget de voksne for at ventetiden ble grusomt lang for oss barna, før dørene til finstuen endelig ble åpnet. Kontrasten er stor til det mange opplever. Også her i rike Asker er forskjellene store, sier han, noe også feltprest Flemming Jakobsen fra Varmestua bekrefter. 

– For oss feltarbeidere er julen en tid mange ikke gleder seg over, fordi de har vonde minner. Initiativet til julekonserten er fantastisk, sier han. 

På Varmestua er mellom 50 og 70 innom daglig, og alle er invitert på gratiskonserten. 

Ribbeseier

Selv skal ekteparet Wilborn feire jul hjemme på Bondi med barna Samuel (8) og Sofia (6). Annethvert år kommer også Frithjofs fire barn fra tidligere, og hvert år har de et eldre vennepar på besøk.

– Vi gleder oss veldig. Og i julen passer vi ekstra godt sammen. Han er mest glad i å gi, jeg er mest glad i å få, ler Tina.

Tina og Frithjof Wilborn inviterer til gratiskonsert i Asker kirke i kveld, tirsdag.  

Foto: KARL BRAANAAS

– I januar har hun bursdag, dette er verste tiden på året, parerer Frithjof.

Det eneste de to ikke blir enige om er julematen. Frithjof er pinnekjøttmenneske, Tina foretrekker ribbe.

– Det blir nok det siste for husfredens skyld. Og Frithjof insisterer på at vi skal gå rundt juletreet. Det er han vant til fra sin oppvekst, sier Tina.

Når maten er fortært og pakkene åpnet går familien tur på kirkegården, barna også.

– Det er så stemningsfullt med lys på alle gravene, sier Tina Wilborn. 

For oss feltarbeidere er julen en tid mange ikke gleder seg over, fordi de har vonde minner.
Flemming Jakobsen, feltprest

Konsert-bonanza

Kirkene i Asker og Bærum fylles med julekonserter de neste tre ukene. Anita Hegerland synger i Røyken kirke 6. desember og samme kveld kan du opplever Nidarosdomens guttekor og Asker Bel Canto i Asker kirke. 

I Bærum er det tre konserter fredag, Rykkinn og Gullhaug skolekorps i Lommedalen kirke, Bryn skoles musikkorps i Bryn kirke og Magnolia Jazzband i Haslum kirke. Lørdag spiller både Hammerbakken Blæseensemble og Høvik janitsjarkorps.

 I Asker kirke holdes «Stjernenatt»-konsert lørdag med alle kirkens kor, solister, strykekvartett, perkusjon, orgel og piano. Søndag er det seks konserter i ulike kirker i Bærum, samt den årlige konserten «Mens vi venter» i Asker kirke. Samme kveld har Askerkoret MellomStemt konsert på Landøya ungdomsskole. 

Bærum kammerkor skal ha julekonsert i Haslum kirke 8. desember kl. 19.

FOTO: PRIVAT

Mandag 9. desember fylles tre kirker i Bærum, Snarøya, Haslum og Bryn kirker med julemusikk. Onsdag 11. desember er det Helgerud og Lommedalen kirkers tur.

Torsdag 12. desember spiller Bærum unge strykere og Høvik skolekor, nesten samtidig med at Christian Ingebrigtsen og Maria Arredondo er i Lommedalen kirke. Samme kveld er Asker Bel Canto og Oslo Veterankor i Vardåsen kirke.

Fredag 13. desember er det to konserter fordelt på Haslum og Bryn kirker, samtidig som Ketil Bjørnstad, Anneli Drecker og Lars Saabye Christensen gjester Sekkefabrikken. Lørdag er en travel konsertdag. Fem kirker i Bærum fylles med kor og korps. 

Søndag 15. desember er lokale kor og korps i aksjon i Slemmestad kirke. Det samme er lokale kor og korps i syv kirker i Bærum. Siste uken før jul har mange av de kommersielle artistene i aksjon i kirkene i Asker og Bærum.

 Søndag 22. desember synger Bærum Pikekor sammen med Atle Pettersen i Helgerud kirke.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.