Skip to main content

Ber alle bruke oransje skjerf

Solvang-jentene Mie Johnson Fisknes (14) (f.v.), Henriette Høvik Kristiansen (13), Pernille Solveig Wettre Stensby (14), Christina Listhaug (14), Linnéa Nyhus Vik (14), Oda Solbakken Vareberg (14) får ros av lærer Hanne Trøen Beer (31). – De er både arbeidsomme og positive, sier hun. 

Foto: Nina Abrahamsen

Solvang-jentene har i flere uker strikket for Kirkens Bymisjons oransjeskjerf-aksjon. – Skjerfene skal vise varme og fellesskap i samfunnet, sier Pernille (14).

– Skjerfene skal gi varme i høstkulden, både til dem som er vanskelig stilt og dem som ikke er det, sier Mie Johnson Fisknes (14). 

Klassevenninnene på Solvang strikker i valgfaget «Innsats for andre» og synes det er en koselig oppgave. De prater om alt mulig over strikketøyet og hører på musikk.

Fredag deler de ut skjerf i Sandvika sammen med barn og unge fra Rykkinn. 

– Årsaken til at alle nå oppfordres til å bruke oransje skjerf, er at vanskeligstilte personer ikke skal føle seg stigmatisert når de går med skjerfene, ifølge markedssjef Gro Skovli.

Tina Semb i Kirkens Bymisjon på Rykkinn har samlet inn 60 skjerf. 

Foto: Privat

17.000 skjerf

Det er i år strikket ca.17.000 skjerf i hele landet. Et nøste av det offisielle oransjeskjerf-garnet koster 50 kroner, der fem kroner går til Kirkens Bymisjon, som forventer å få inn rundt 700.000 kroner.

– For oss betyr det at vi kan opprettholde tilbud om et trygt og godt møtested i tillegg til mat, forteller Gro Skovli.

På Rykkinn

 I Bærum etablerer Bymisjonen møteplassen Skattkammeret på Rykkinn under Tina Sembs ledelse. Hun arrangerer aktivitetskafé på onsdager for barn på 4.-10.-trinn. Strikking av oransje skjerf har vært en av aktivitetene.   

– Både gutter og jenter har kost seg med strikking og kanelboller. Strikking vil fortsatt være ett av flere tilbud her, sier Semb, som har fått inn 60 skjerf. 

– Nå oppfordrer vi alle til å bære det oransje skjerfet. Du blir ikke bare fysisk varm. Du viser også at du er for et varmere samfunn, der færre står utenfor, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.