Skip to main content

Al-Noor lærer elever om islam

Atta Mohammed tok imot elever fra Rykkinn skole i Al Noor-moskeen torsdag. Elevene fikk omvisning i tillegg til et foredrag.

Foto: Trine Jødal

Al Noor-moskeen mener det er viktig å vise åpenhet for forskjellige religioner. Før jul kommer skoler fra Bærum på besøk, for å lære om islam. 

Atta Mohammed, fra Al Noor-Moskeen på Skui, forteller at de har hatt flere skoler på besøk den siste tiden. 

– Skolene ønsker å komme på besøk for å høre om moskeens historie. Haydar Ali gir derfor en liten omvisning i moskeen, før han holder et foredrag for elevene, som handler om islam i Bærum, forklarer Mohammed. 

Al Noor-moskeen på Skui ble i sommer angrepet da terrorsiktede Phillip Manshaus (22) tok seg inn i moskeen med våpen.

Viktig å inkludere

Nå som julen banker på døra, mener han det er viktig at menigheten viser at også de kan markere jul. 

– Barna våre feirer også jul, og er i kirken med skolen. Vi i moskeen tenker at når man er sikker på sin egen identitet, så er det ikke sånn at man blir kristen om man går i kirken, eller muslim av å gå i moské, sier Mohammed. 

Han forklarer at det er viktig å inkludere seg i hverandres tradisjoner og tro.

– Vi må finne flere steder å bli kjent med hverandre. Spesielt med tanke på hendelsen vi hadde her, er det viktig at vi er åpne og viser hverandre hva vi gjør, og hvordan vi er, sier Mohammed. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.