– Det er alltid veldig gøy å konkurrere på Føyka, og det er kjempehyggelig å treffe folk jeg ikke har møtt på en stund. Jeg vil gjerne gi noe tilbake til der jeg begynte. Jeg synes det er viktig, smiler Line Kloster.

Asker-jenta, som er en Norges store løpestjerner, er nemlig en av 386 deltagere som stiller til start under helgens tradisjonelle Askerleker i friidrett.

Bildeserie

Se bildene fra Askerlekene

Tøffe forhold

Kloster innehar den norske rekorden på både 200- og 300 meter - på henholdsvis 23,21 og 37,31. Lørdag jaktet hun en forbedring av spesielt sistnevnte - som ble satt under nettopp Askerlekene på Føyka for ett år siden.

– Men det var litt lettere forhold i fjor, smiler Kloster.

Et stort flertall av lørdagens øvelser gikk nemlig i sprutregn. Dessuten var det motvind på oppløpet til løpsøvelsene.

Kloster klokket inn på 24,53 på 200 meter og 38,01 på 300 meter.

– Dette er uansett god trening, men det er litt vanskelig å løpe veldig bra når det er sånn vær som idag, sier Kloster, som forteller at hun har en litt trege åpning på årets sesong, for å være i form til VM i månedsskiftet september/oktober.

– Nå skal jeg konkurrere meg i form. Det kommer til å komme seg i løpet av juli, tenker jeg.

LES OGSÅ: Kloster: – Begynte å ta det roligere - da ble jeg raskere

Drømmer om 50 meter

Også diskoskaster Elisabeth Thon Rosvold, fra Asker, jaktet norsk rekord under stevnet. Allerede tidligere i år slettet hun en 41 år gammel aldersrekord, og satte ny J17-rekord med et kast på 49,53 meter.

– Det var ekstemt morsomt. Jeg visste at jeg var på nivå til å ta det, men det er selvfølgelig veldig gøy å klare det. Du får veldig mye oppmerksomhet når du klarer det også. Jeg føler at mange opplever at kastøvelsene i friidrett har blitt mindre viktig, men når noen gjør noe stort så er det mange som legger merke til det og opplever at det er kult, sier Thon Rosvold.

– Men jeg går for 50 meter i dag. Så får vi se hvordan det går, smilte hun like før diskosøvelsen ble avholdt.

Det holdt ikke helt - det tellende resultatet ble 47,8 meter.

Uansett har Thon Rosvold allerede klart U20-EMs krav - på 47,5 meter -  med glans, og hun blir nok å se under mesterskapet i svenske Borås i juli.

– Det blir morsomt. Jeg vil jo komme til finalen, men har ikke så store forhåpninger. Jeg konkurrerer mot folk som er født to år før meg, og det er et stort stevne. Jeg tenker bare å kaste opp mot mitt beste, og konkurrere mot meg selv, sier Thon Rosvold.

 

Med på nesten alt

Ikke bare de som er spesialisert på en eller to øvelser briljerer under Askerlekene i helgen. Alvilde Dalan (10) fra Tyrving stiller i høyde, lengde, diskos, kule, 60 meter, 600 meter, 60 meter hekk og trekamp.

– Jeg blir jo litt sliten. Men jeg prøver å orke så mye jeg kan, smiler Alvilde, som forteller at høyde er favorittøvelsen.

Lørdag viste hun dog at hun kan det meste - en skikkelig spurt ga Alvilde tredjeplass på 600 meter i klassen J10.

– Det var veldig slitsomt. Jeg liker egentlig best å løpe litt kortere distanser, selv om det er morsomt å løpe lengre også, smiler Alvilde.

– Og det er veldig gøy å være med her. Men jeg gleder meg enda mer til å være med neste år, for da er jeg elleve år. Og da får jeg medalje, smiler Alvilde videre.

PS: Askerlekene fortsetter i morgen, og du kan følge med på alle resultater her