BÆRUM - ÅSANE 0-2

Etter å ha styrt de første 15 minuttene, måtte Bærum-spillerne nemlig se to baller synge i egne nettmasker i den første omgangen hjemme mot Åsane lørdag. Gjestene fra Bergen tok mer over etter det innledende kvarteret, og vant til slutt fortjent på Sandvika stadion.

– Det er så klart surt å gå på et hjemmetap, men vi møter et godt lag. Vi ser det på måten de spiller på. Vi klarer ikke helt å løse det høye presset, oppsummerer Bærums keeper Sondre Midtgarden - som sto en meget god kamp for Bærum.

– Vi står greit de første fem, og skaper noen sjanser, men så blir det for mye rom, og vi har ikke samme energinivå som i de siste matchene. Da leder de jo 2-0 til pause. Men det bedrer seg litt inn i andre omgang.

LES OGSÅ: Bærum fikk sitt drømmeoppsett i cupen

– Graver oss ikke ned

Bærum har vært i god form i det siste, og sto med tre strake seire før lørdagens kamp. Før det igjen spilte de uavgjort. Dette var dermed det første tapet på fem kamper for Bærum.

– Ja, vi graver oss ikke ned, det er mye å ta med seg, sier Midtgarden.

Forrige uke var det jo kanonbra. Vi får bare se frem mot neste kamp mot Senja. Det blir en krigekamp der oppe.

Etter Senja-kampen venter Mjølner, før Vålerenga kommer på besøk for en cupkamp på kunstgresset i Sandvika.

Det er jo to seriekamper der det bør være mulig å ta tre poeng i, og med det skape en ny rekke seire?

– Absolutt. Samtidig har vi ikke fokus på tabellen nå, vi må ha fokus på å utvikle oss i hver eneste kamp og på hver eneste trening. Det er slik vi kommer tilbake på vinnersporet raskest, sier Midtgarden.

LES OGSÅ: – Jeg vil ikke snakke Asker ned, men 4-0 på Føyka gir en god følelse

Styrte i innledningen

Lørdag begynte det altså bra spillemessig for Bærum. De gule fra Sandvika dominerte banespillet de første 15 minuttene, og skapte også et par gode muligheter - først gjennom Chimaobi Ifejilika etter bare et par minutter, og så da både Jan Aubert og Daniel Berg kom til avslutning innenfor sekstenmeteren. Begge deres skudd ble dog blokkert.

Etter 20 minutters spill tok Åsane mer over kampen, og de burde tatt ledelsen da Stian Nygard ble spilt gjennom, og sto dønn alene på åtte meter. Men Midtgarden reddet strålende, og Åsane måtte ta til takke med corner.

0-1 kom dog bare et par minutter senere, da Kristoffer Valsvik bredsidet ballen ned i hjørnet etter et innlegg.

Og om Bærum hadde åpnet best, var det Åsane som styrte det meste i andre halvdel av første omgang. Gjestene fra Bergen skapte flere gode sjanser, men dårlig presisjon og en glimrende redning fra Sondre Midtgarden hindret scoring - helt til Martin Ueland skrudde ballen ned i borterste hjørne etter et innlegg. 2-0 til Åsane.

Jaget

Bærum startet den andre omgangen i høyt tempo - og var svært nære å komme til en kjempemulighet da Christian Hanche-Olsen kom fri på venstrekanten, og slo lavt inn. Men, Åsane-forsvaret fikk klarert.

Midtgarden reddet igjen mesterlig da Åsane skapte en mulighet etter 65 minutter - og det samme skjedde fem minutter senere, da Åsane var på ferten igjen.

Bærum jaget reduseringen, men på tross av en del godt spill, slet gjengen fra Sandvika med å skape de store mulighetene.

Jan Aubert dro til på volley - langt over. Joakim Nilsen slo inn fra høyre - men ingen gulkledde var der ballen havnet. Nilsen skjøt fra skrått hold, men keeper reddet greit.

Det ble ingen mål på Bærum lørdag.

Og lagets rekke med kamper uten tap stoppet for denne gang mot Åsane.

KAMPFAKTA

BÆRUM 0 (0)

ÅSANE 2 (2)

Fotball, 2. divisjon menn avdeling 2

Mål: 0-1 (21.) Kristoffer Valsvik, 0-2 (43.) Martin Ueland

Bærum: Sondre Midtgarden – Joakim Amandus Nilsen, Aaron Kiil Olsen, Lars Ivar Slemdal, Markus Attila, – Kristoffer Sørensen, Daniel Berg, Jan Aubert, Martin André Berg, Adonai Kidane – Chima Vincent Ifejilika

Innbyttere: Christian Hanche-Olsen i 46. min. for Attila, Emanuel Kot Chol Tafesse i 46. min. for Sørensen, Adrian Rogulj i 73. min. for Ifejilika

Gule kort: Joakim Amandus Nilsen, Bærum. Viljar Alvin Birkeland, Åsane.

Dommer: Jørgen Haga, Ekholt BK

Tilskuere: 116 på Sandvika stadion