– Jeg tror det er en bra plassering, midt mellom to ballader. Når TV-produksjonen mener det er bra, stoler jeg på dem, sier Kumoji.

Denne uken er MGP-debutanten travelt opptatt med prøver før TV-sendingen lørdag kveld. 29-åringen, som er utdannet innen musikk og musikkteater, har tidligere spilt roller i «The Book of Mormon» i København og i «Flashdance» i Oslo.

Kumoji deltar også i talentprogrammet «All together now» på TVNorge, der hun er i finalen førstkommende tirsdag.

– Nå er det viktig å holde seg frisk. Jeg var syk med influensa i to uker og har hatt mye å ta igjen. Så mye at jeg har danset på meg et vondt kne. Men det går nok snart over, sier Kumoji.

Kumoji, som har røtter både i Norge og Ghana, deltar i Melodi Grand Prix med låten «Holla», skrevet av Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen og Maria Broberg.

–  Jeg merker at finalen kommer nærmere og nærmere, men tror ikke forstår det fullt ut før jeg står på scenene i Oslo spektrum i kostyme, sier hun.

LES OGSÅ: Slik gikk da MGP-stjernen overrasket på Drengsrud skole

Konkurrerer i spektrum

Vanligvis er det knyttet stor spenning og diskusjon rundt låtrekkefølgen i MGP. Prosjektleder Stig Karlsen i NRK sier at det er viktig å sikre et variert show.

– Rekkefølgen har blitt utarbeidet med et mål om å spre låtene slik at hver artist og låt står frem på best mulig måte i den store helheten, sier Karlsen.

Blant Kumojis konkurrenter er popgruppen DSound, Chris Medina, Hank von Hell og Erlend Bratland. Ifølge Karlsen er det flere faktorer knyttet til valg av rekkefølgen.

– Vi har alltid tekniske og logistiske utfordringer, knyttet til sceneskift og produksjon som også er medvirkende til de valgene vi tar, sier han.

Skryter av X-faktor

MGP-ekspert Per Sundnes er full av lovord om Anna-Lisa Kumoji, men tror ikke «Holla» når helt til topps.

– Låten er litt for kul for Ola Nordmann, mener Sundnes, men understreker at han håper å bli positivt overrasket.

– Anna-Lisa kommer  uansett til å gjøre et veldig inntrykk. Hun er en sjelden fugl med ekstrem X-faktor. Da jeg så henne første gang, i «Flashdance», fikk jeg helt sjokk; hun har jo alt, mener Sundnes.

Kumoji selv håper at TV-publikum vil like og stemme frem låten hennes.

– Hank von Hells og min låt er nok de som skiller seg mest ut, men jeg har trua på at den går rett hjem hos publikum, sier Kumoji. 

Ifølge spillselskapet Betsson er KEiiNO en foreløpig favoritt til å vinne den norske finalen, etterfulgt av Adrian Jørgensen, Kjetil Mørland og Erlend Bratland.