Det er ikke bare de unge og festglade som oppsøker Tarifa. 68 år gamle Bernd Maier kommer hvert år fra Tyskland til sørspissen av Spania.

– Brettet mitt er 18 år gammelt og like godt, skryter han. Kona er ikke like lett å få med i vannet.

– Kona mi er på hotellet. Hun liker ikke vann. Men det finnes jo andre ting å gjøre her enn surfing, påpeker han.

Fest i stedet

– Surfe i dag? Aldri i verden. Det er altfor mye vind. Vi satser på å feste i stedet, sier Max Fauglas, der han sitter i bilen på parkeringsplassen ved stranden, med surfebrett i taket, ølbokser på gulvet og vinden skramlende i tomboksene utenfor.

Vennegjengen fra Frankrike og Marokko bruker mesteparten av fritiden i kassebil på jakt etter perfekte surfeforhold.

De kan ofte finnes i Tarifa. For selv om Max satser på en fuktig dag i form av øldrikking, skifter noen av kameratene til våtdrakt og tusler ned til bølgene, der erfarne kitere henter kraft fra sterk vind til flere meter høye hopp.

Værhardt

Årsaken til de gode surfe- og kiteforholdene i Tarifa er beliggenheten. Byen har status som det sørligste punktet på det europeiske fastlandet, noe som gjør den utsatt for vind fra både Atlanterhavet og Middelhavet.

På rolige dager er forholdene perfekte for de mange nybegynnerne som oppsøker skolene langs stranden. Andre dager kan vinden bli så sterk at det er best å holde seg innendørs.

– Det gjelder å være forsiktig. Jeg har hørt om folk som ender opp i Brasil, hevder Bernd Maier der han tar en pause fra kitingen.

Ta med passet

– Jeg har hørt at man bør ta med passet når man surfer, i tilfelle man ender opp i Afrika, sier Torsten Brumm, som foreløpig nøyer seg med å være tilskuer til de bekymrede kitelærerene som går lenger og lenger ut i vannet mens elevene blåser utover på ustøe bein.

– Noen ganger er vinden så sterk at det hagler småstein, sier Harvey Wooldridge som har bodd i Tarifa i åtte år.

– Hvis du ikke har på våtdrakt, kan det være smertefullt, fortsetter han. Likevel liker Wooldridge, som er brite, Tarifa så godt at han har fått permanent adresse her.

– Jeg flyttet hit fordi det er det beste surfestedet i Europa. Byen er hyggelig, nasjonalparken her er veldig fin og atmosfæren er god. Særlig om sommeren er det et veldig aktivt natteliv.

Veteraner

Briten Simon Harvey har bodd i Tarifa i tjue år.

– Man flytter ikke til Tarifa. Man reiser hit for å surfe, og så kommer man seg aldri herfra, advarer han. Han har gjort hobbyen sin til yrke ved å designe egne kiteboards av merket Nomad. Blant annet har han sponset norske Kari Schibevaag med brett.

– Jeg selger brett over internett til hele verden. Spanjoler er definitivt i mindretall blant kundene, sier han, og reklamerer for den internasjonale stemningen som råder blant kiterne som er i ferd med å avslutte dagens økt.

Men ikke tro at du nødvendigvis kan «slappe av på stranden» etter en slitsom dag i vannet. Etter å ha gitt fart i kiteseilene kaster vinden seg inn over sandstranden, og sender fine hvite korn inn i øyne, ører og nese på dem som er uerfarne nok til å legge seg ned.

Øde sandstrender i populære ferieområder er sjelden et godt tegn.