KVINNEGUIDEN.NO: Har du planer om å dra på ferie med venninner, mamma eller søster i vår, kan det være en idé å se hva som finnes av reiseforslag.

Vinferie eller sykkeltur i Italia, roadtrip på Korsika og spaopphold på Oscarborg Festning er noen av alternativene. 

- Det finnes pakkereiser også her, hvor aktører gjerne tilbyr annerledes aktiviteter, et spesielt hotellopphold eller tilrettelegger på en annen måte, sier Kristin Sætevik, direktør for produkt- og forretningsutvikling i FINN reise.

- Prisene varierer, men ofte er overnatting, aktiviteter og mat inkludert. Opphold på mellom tre og syv dager er ganske vanlig, sier hun.

Les også: Hit vil vi reise i 2010

Fine vårturer:

Korsika, roadtrip

Blir kalt ”skjønnhetens øy”, og har 1000 kilometer med kyst og strender og høyere fjell enn i Norge. Aktiviteter som tilbys er blant annet klatring, dykking og elvepadling. Det er kanskje greit at gutta ikke er med, for ryktet sier at Europas vakreste kvinner holder til i sør – en blanding av tyskere og maurere, med blå øyne og ravnsvart hår.

Toscana, sykkeltur

Her får man sjansen til å komme i form til bikinisesongen. Basen er i byen Lucca, som er kjent for å være en av de rikeste og mest konservative byene i nord-Italia. Terrenget er variert, og turen inneholder dessuten vinsmaking og matkurs. Sykkelruten går på småveiene langs vinmarkene, med stopp ved det skjeve tårnet i Pisa og strendene langs Middelhavet.

Les også: Romantikk på turen

Madrid, shopping

Lyst på luksus, shopping og tidlig vårsol? Ikke alle vil tilbringe påsken i den norske fjellheimen, og om våren er det ikke for varmt i Madrid. I shoppinggaten Gran Vía, Spanias Oxford Street, er det gode muligheter for å sikre seg sommerens hotteste plagg.

Drøbak, spaferie

På Oscarborg Festning finnes et spahotell hvor du kan velge mellom forskjellige spa-pakker med navn inspirert av kommandører og admiraler. Oppstrammende algekur, sjokoladekur og steinmassasje er noen av tilbudene. Ansiktsbehandling med kaviar kan også prøves.

Les også: Reisetips til backpackeren

Verona, vinferie

For damer som har sverget til innekvelder med rødvin i hele vinter, kan det være en idé å utvide horisonten med en vintur. Verona er i tillegg Romeo og Julies hjemby. Du kan være med på et opplegg som kombinerer vinsmaking, lokal mat og faglig innslag fra en norsk vinekspert.

Provence, kunsttur

Kulturuke ispedd provencalsk mat og drikke. Deltagerne bor i Vence, like ved Nice, en villaen der den franske billedkunstneren Henri Matisse bodde. Arrangøren har lagt opp til kunsttitting og besøk på museer.

Les også: Her er populære mål for bryllupsreisen

Sør-Norge, rundreise med rafting

Hvis du har en sporty venninnegjeng, kan det være et alternativ å tyvstarte sommerferien med denne turen. Etter programmet å dømme kan det hende det dukker opp noen kjekkaser også. Rafting i Skjåk, sykling, brevandring i Jotunheimen og fottur på Galdhøpiggen er noe av det man skal gjennom. Ridetur og padling tilbys også.

Les hele saken på Kvinneguiden.no

Les også disse sakene:

Dra på sjokolade ferie

Singel og reiselysten?

Reisetips for gravide