«Med hjartet på rette staden», «Emmerdale Farm», «Midsomer Murders», «Landsbylegene». You name it.

Engelske tv-serier om livet på landsbygda har alltid slått an i Norge.

Når du er i Ambleside, er det nesten så du bare venter på at Postman Pat og katten Jess skal komme kjørende.

Vakker natur

Ambleside er en hjertevarm og idyllisk landsby i vakre Lake District nordvest i England.
Faktisk ble den fiktive landsbyen Greendale hvor Postman Pat leverer post inspirert av Longsleddale som ligger sør for Ambleside, like ved byen Kendal.

Ambleside byr på herlig natur, koselige kafeer og puber, usedvanlig trivelige innbyggere og spennende nisjebutikker. Dessuten er Ambleside utgangspunktet for mange spennende sykkel- og gåturer.

Ambleside er et populært sted å besøke hos engelskmenn. Men også turister fra andre land har «oppdaget» landsbyen. Alt fra eventyrlystne ungdommer til pensjonister kommer på besøk.

De aller fleste husene i Ambleside er bygget av teglstein eller mur. Mange av husene er svært gamle, og det setter et svært spesielt preg på den lille landsbyen.

Koselige butikker

De siste årene har det ploppet opp mange restauranter og puber i Ambleside. Det finnes både kinesiske-, indiske- og thairestauranter for å imøtekomme turistene. Ambleside har dessuten kunstgalleri og sin egen rockshop.

Pubene er samlingsstedet for innbyggerne. Golden Rule og Unicorn er to gamle puber hvor det er sjelden du treffer på turister. Begge er virkelig verdt et besøk. Her er det ikke musikk, for det er samtalene som viktigst.

I tillegg er Wateredge Inn så absolutt verdt et besøk. Den ligger i enden av Lake Windermere. Onsdager er det quiz på puben Churchills. Da er det stinn brakke av lokale og turister som koser seg i hverandres selskap.

Bussturer

Fra Ambleside kan du reise med buss – de som er ekstra spreke kan gå eller sykle – til nabolandsbyer som Rydal og Grasmere, Hawkshead, Windermere og Coniston.

Litt lenger unna ligger Keswick som er en noe større landsby. Her er det en butikk «Norwegian Store» som selger norske strikkegensere.

Det regner ofte i Ambleside. Det er kanskje derfor landsbyen har så mange sportsbutikker. Her kan du leie mountainbike hvis du har lyst til å oppdage den flotte naturen på egen hånd.

Både Ambleside og nabolandsbyene er omgitt av sauer. Overalt er det steingjerder. De fleste gjerdene ble bygget på 1800-tallet.

Gjerdene ble laget av stein som lå på bakken. Hvis man sammenligner gjerdene her med gjerdene i for eksempel i Yorkshire, er det forskjellig stil. Hver del i England hadde en egen stil å bygge på.