Tre personer etterlyst etter gullsmedran i Oslo

SJEKKER KJØRETØY: Politiet har opprettet kontrollpunkt i krysset Snarøyveien/Oksenøyveien. Alle kjøretøy på vei ut fra Snarøya og Fornebu sjekkes her.

SJEKKER KJØRETØY: Politiet har opprettet kontrollpunkt i krysset Snarøyveien/Oksenøyveien. Alle kjøretøy på vei ut fra Snarøya og Fornebu sjekkes her. Foto:

Ønsker tips etter at tre bevæpnede og maskerte personer ranet gullsmed fra Bærum. Fluktbilen ble funnet på Fornebu fredag kveld.

DEL

Saken oppdateres

Klokken 23 fredag kveld avsluttet politiet søket etter personene som ranet en gullsmed på Fornebu. Lørdag ettermiddag gikk Oslo-politiet ut med overvåkningsbilder av de tre gjerningspersonene som står bak ranet. Siste vitneobservasjon av gjerningspersonene ble ifølge politiet gjort på Fornebu ved 18:30-tiden fredag kveld.

Store politistyrker lette etter gjerningspersonene etter et ran av gullsmed Heyerdahl i Karenslyst Allé på Skøyen i Oslo.  Gjerningspersonene skal blant annet ha fått med seg flere dyre klokker.

Like etter kl  18:30 fikk politiet melding om at bilen hadde stoppet på Widerøeveien like ved Telenor Arena på Fornebu.

"Bilen ble observert i stor fart mot rundkjøringen ved Telenor Arena hvor den delvis krasjet, før den svingte av opp mot Widerøeveien. Tre personer ble sett løpende fra bilen opp Widerøeveien og inn på et anleggsområde. Dette er siste observasjon av antatte gjerningspersoner", skriver politiet i en pressemelding.

Ifølge politiet skal gjerningspersonene ha truet med våpen da de slo til mot butikken.

– Vi søker med hund og helikopter etter personer som har løpt fra bilen. Vi har fullt trykk på søket, og været skaper ingen problemer for oss hverken på bakken eller i luften, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet lørdag kveld.

Ønsker tips

Politiet ønsker tips fra publikum i saken.

"Spesielt er politiet interessert i vitneobservasjoner fra selve ranet, samt observasjoner av personer med bekledning som vist på overvåkningsbilder og observasjoner av den aktuelle bilen. Ved funn av klær, sko eller bager i aktuelle områder er dette av stor interesse for poltiiet", heter det i en pressemelding.

Tips bes sendt til kriminalvakten.oslo@politiet.no eller på telefon: 22669966.

Kontrollpost

Klokken 19.12 lørdag meldte politiet at de hadde funnet ransbilen, en burgunderrød Audi 80, hensatt på Fornebu. Biløen skal ha blitt meldt stjålet fra Claus Riis gate, i nærheten av Alexander Kiellands plass i Oslo, i løpet av 16. eller 17. februar.

Det ble opprettet en kontrollpost i krysset Snarøyveien/Oksenøyveien, og alle kjøretøy som passerte ut fra Fornebu og Snarøya i retning Lysaker ble sjekket av bevæpnet politi.

Politiet skriver på Twitter at de ikke har opplysninger som skulle tilsi at ranerne er farlige for tredjepersoner, men de ber folk om å ikke oppholde seg unødvendig utendørs i området.

Innehaveren av gullsmedforretningen er bosatt i Bærum. Han var ikke tilgjengelig for kommentar da Budstikka var i kontakt med ham fredag kveld.

Les flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags