Kjøreturen endte i butikkvegg – hadde skyhøy promille

BRÅSTOPP: En 49 år gammel mann kjørte inn i denne veggen på Kiwi-butikken på Øvre Stabekk i mai-dag i fjor. Det viste seg at han hadde en promille på minst 2,23. Nå er han dømt til 30 dagers fengsel og 10.000 kroner i bot.

BRÅSTOPP: En 49 år gammel mann kjørte inn i denne veggen på Kiwi-butikken på Øvre Stabekk i mai-dag i fjor. Det viste seg at han hadde en promille på minst 2,23. Nå er han dømt til 30 dagers fengsel og 10.000 kroner i bot. Foto:

Nå har mannen (49) fått dommen etter den vinglete kjøreturen.

DEL

Den 49 år gamle mannen skulle ifølge egen forklaring kjøre fra Bærums Verk til Stabekk for å ta toget videre inn til byen. Problemet var at han hadde skyhøy promille da han satte seg bak rattet, og han hadde heller ikke gyldig førerkort.

Kjøreturen endte på Stabekk, som forsåvidt var målet, men i veggen på Kiwi på Øvre Stabekk istedenfor på en parkeringsplass.

Hendelsen skjedde 8. mai i fjor, men nå har mannen fått dommen etter lovbruddene.

FIKK DU MED DEG DENNE I PÅSKEN? Kjørte i feil retning på E18 med 1,92 i promille 

Ble forsøkt holdt igjen

I dommen fremkommer det at et vitne forsøkte å holde igjen 49-åringen til politiet kom, men uten å lykkes. Politiet fant imidlertid mannen ikke langt unna åstedet. En av politibetjentene forklarte i retten av mannen fremsto tydelig beruset.

Bekreftelsen kom da resultatet av blodprøven tatt nesten én time etter hendelsen fant sted; mannen hadde da 2,23 i promille. 

«I skjerpende retning legger retten (...) vekt på at tiltalte kjørte med høy promille over en lengre strekning, samt at farepotensialet ved kjøringen materialiserte seg ved at tiltalte kolliderte med en butikk», heter det i dommen.

LES OGSÅ: «Meget beruset» bilfører tatt etter tips 

– Stort skadepotensial

Politiadvokat Ingvild Myrold førte saken i retten for påtalemyndigheten.

– Promillens innvirkning på kjøreferdighetene er individuelt og vil være avhengig av flere forhold.  Men 2,23 er en veldig høy promille å kjøre med. Kjøring med en så høy promille medfører et betydelig fare- og skadepotensial, både for føreren og for andre trafikanter, utdyper politiadvokaten.

49-åringen møtte ikke selv da saken var oppe i Asker og Bærum tingrett i mars, men retten gjennomførte likevel rettsforhandlingene basert på forklaringer fra to vitner, dokumentasjon fra hendelsen og tiltaltes forklaring til politiet fra tidligere.

Mannen ble dømt til 30 dagers fengsel, samt en bot på 10.000 kroner og sperrefrist på å få tilbake førerkort på to år.

– Straffen er i henhold til rettspraksis, kommenterer Myrold.

Den nå dømte mannen er også tidligere straffet for kjøring i ruspåvirket tilstand og kjøring uten førerkort. Dette ligger ifølge dommen så langt tilbake at dette ikke ble tatt med inn i vurderingen av den siste straffen.

Artikkeltags