– Det er den dyreste eiendommen som er omsatt i Heggedal

NYOPPUSSET: Boligen i Heggedal ble totaloppusset i 2007, og kan skilte med blant annet flott utsikt over Gjellumvannet, stor garasje og utleiedel.

NYOPPUSSET: Boligen i Heggedal ble totaloppusset i 2007, og kan skilte med blant annet flott utsikt over Gjellumvannet, stor garasje og utleiedel. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eneboligen i Gjellum Terrasse i Heggedal ble i november solgt for nærmere ti millioner kroner.

DEL

– Det er den dyreste eiendommen som er omsatt i Heggedal, sier megler og partner Odd André Engh i Eie eiendomsmegling Asker.

Eneboligen på 344 m² ble lagt ut på forsommeren med en prisantydning på 9.950.000 kroner. Det fikk flere til å sperre øynene opp.

– Det var mange, inklusiv meglerkollegaer i bransjen, som sa at boligen var prissatt altfor høyt, fortsetter Engh, som innrømmer at han selv også tenkte at dette ville bli tøft.

– Heggedal er et område i vekst og på vei opp. Likevel er det en meget høy sum penger for en enebolig i Heggedal. Men dette baner vei for at det er mulig, og vi ser at markedet beveger seg utover, fastslår han.

LES OGSÅ: Høvik-eiendom fikk utbyggere til å grave dypt i lommeboken

Pleie og tett oppfølging

Første visning på boligen fant sted i midten av august. Det første budet på eiendommen lød på åtte millioner kroner, men selve budrunden startet på 9,3 millioner kroner og besto av tre budgivere.

– Det er interessant å se hvordan folk agerer når det kommer bud. To av tre budgivere kunne på et tidligere tidspunkt gått i dialog med selger via meg og antageligvis fått sikret seg boligen tidligere. I stedet valgte de å sitte på gjerdet, og en tredje budgiver kom inn og dro det i land.

Odd André Engh forteller at han brukte mye tid på å pleie og følge opp interessentene tett for å få dem gjennom prosessen fra første interesse og til budrunden.

– Det man ofte ser er at i de dyreste segmentene, så må man bruke vesentlig mer tid på kjøper og selger. Interessentene må foredles til budgivere og så til kjøpere av eiendommen. I øvre prisklasse har folk mye å velge i, fastslår han.

LES MER: Varner-villaen på Nesbru solgt

– Historisk lavt utbud

 

Engh forteller at seks av de ni siste salgene til Eie i Asker har gått til prisantydning eller over. Få boliger er ifølge megleren noe av årsaken.

– Det vi ser er et godt marked, med et historisk lavt utbud, og det gjør noe med etterspørselen, sier Engh, og fortsetter:

– Totalmarkedet er ned 15 prosent i volum i sammenligning med tidligere år. Det ligger et sted mellom 1000 og 1100 boliger i året. I år lander vi på ca. 950 boliger i Asker. Det er et betraktelig roligere marked nå. Vi kunne solgt vesentlig mer av rekkehus, tomannsboliger og eneboliger, for kjøperne er der ute, fastslår han.

LES OGSÅ:

Arkitekttegnet enebolig på Høvik gikk én million kroner over takst

Her kommer Njords Hage

Solgt under verditaksten

Selv om eiendommen, som ble totalrenovert i 2007, satte ny prisrekord i Heggedal, ble den solgt godt under verditaksten på 11 millioner kroner.

– Dette er en nyoppusset bolig og teknisk verdi vil da ligge over markedsverdien, sier Engh, og legger med det ikke skjul på at det ikke alltid lønner seg å pusse opp når man skal selge.

– Vi anbefaler ikke å pusse opp rett før salg. Som regel får man bare igjen ca. tre av hver investerte tikrone.

Det var imidlertid aldri aktuelt å legge ut boligen for en lavere sum enn prisantydningen.

– Selger aksepterte prisantydning, men ville ikke selge under. Hadde vi gått lavere, så hadde det vært lokkepris, sier megleren.

Artikkeltags