Et nytt portrettbilde er frigitt på Instagram i anledning prinsessens bursdag. Det viser en smilende opplagt tronarving i private omgivelser.

Prinsesse Ingrid Alexandra går sisteåret på Elvebakken videregående skole i Oslo og nærmer seg dermed russetiden, som offisielt starter i midten av april og varer til midten av mai.

Kongehuset opplyser at bursdagen hennes feires privat og har ingen kommentarer utover det.

– Ikke glem å leke

Til høsten er det usikkert hva prinsessen planlegger å gjøre. Familien har gjort det tydelig at hun står fritt til å velge, men trolig venter utdannelse og studier etter hvert.

– Siden den oppgaven du har fått, skal vare livet ut, er det viktig at du tar deg god tid til skolegang og utdannelse. Du må fremdeles få bruke mange år på dette. Og ikke glem å leke! Det har i hvert fall jeg god erfaring med, sa kong Harald i talen til prinsessen da 18-årsdagen hennes ble feiret i fjor.

Både bestefaren, kong Harald, og faren, kronprins Haakon, dro begge i militæret da de var ferdig på videregående.

Prinsessen har allerede vært på flere besøk hos Forsvaret, hvor hun har fått en innføring i hva de driver med.

Bildeserie

Slik har prinsesse Ingrid Alexandra blitt portrettert

– Stillere i huset

Uansett hva som skjer til høsten, kan det hende at prinsessen flytter ut fra Skaugum, hvor hun har bodd sammen med familien siden hun ble født.

Da kan det bli stillere i huset, har kronprinsesse Mette-Marit innrømmet.

– Noe av det vi setter pris på med deg, Ingrid, er gleden som bor i deg, og alt det livet du fyller hjemmet vårt med. Med venner, latter og høy musikk, sa kronprinsessen i sin tale til datteren på 18-årsdagen.

I Slottets egen biografi for prinsessen beskrives hun som en aktiv jente som liker sport og friluftsliv. Hun deler gleden over ski- og vannsport med resten av familien.

I oktober deltok hun i surfe-NM på Jæren. Hun tok seg til semifinalen, men kom ikke videre til finalen.

I 2020 ble prinsesse Ingrid Alexandra norgesmester i juniorklassen.