Bilfører suste inn i politikontroll med knust bakrute og knust lys

EIDSLETTA: Politibetjenter og politistudenter har kontrollert kjøretøy på Røykenveien to kvelder på rad. Dette bildet ble tatt under onsdagens kontroll.

EIDSLETTA: Politibetjenter og politistudenter har kontrollert kjøretøy på Røykenveien to kvelder på rad. Dette bildet ble tatt under onsdagens kontroll. Foto:

Politiet gjennomførte torsdag kveld en ny kontroll av kjøretøy på Røykenveien. Den ene sjåføren som ble vinket til side fikk litt av hvert å svare for.

DEL

– Vi kommer nok tilbake. Og det kan godt hende vi kommer med studenter, sa politioverbetjent Jon Fiksdalstrand i Trafikkorpset i Oslo politidistrikt til Budstikka onsdag kveld.

Da hadde han ledet kontrollen hvor både politistudenter og erfarne instruktører sjekket kjøretøy på Røykenveien ved Eidsletta. Og politiet holdt ord, allerede torsdag kveld var de på plass igjen.

LES OM ONSDAGENS KONTROLL: Åtte sjåfører hadde glemt noe viktig da politiet vinket dem til side

– Vi sto samme sted som kvelden før. Av de vi vinket til side fikk 13 sjåfører gebyr for ikke å ha med førerkort og/eller vognkort. Og én sjåfør fikk mangellapp på grunn av feil med lysene, sier rådgiver Finn Erik Grønli i Trafikkorpset.

– Burde ikke vært på veien

Men det var én bil som vekket ekstra oppmerksomhet hos politimannskapet.

– Den hadde både knust lykt og knust bakrute. Det hadde nok vært bedre om den bilen ble kjørt på verksted fremfor på Røykenveien, sier Grønli.

SE OVERSIKTEN: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

Onsdag kveld fikk åtte sjåfører gebyr for å ikke ha med seg førerkort eller vognkort. Grønli mener det kan være greit å sjekke at dokumentasjonen er i orden før man legger ut på veien.

– Selv om vi kan sjekke opp elektronisk, er det fortsatt et krav om å ha med seg førerkort og vognkort. Mange har av en eller annen grunn ikke kontroll på hvor de har dette, så det kan jo være på sin plass å anmode om at man sjekker dette med jevne mellomrom, sier Grønli.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags