Åtte sjåfører hadde glemt noe viktig da politiet vinket dem til side

GRUNDIG SJEKK: I løpet av et par timer onsdag kveld ble de aller fleste som kjørte på Røykenveien ved Eidsletta vinket inn til siden for kontroll.

GRUNDIG SJEKK: I løpet av et par timer onsdag kveld ble de aller fleste som kjørte på Røykenveien ved Eidsletta vinket inn til siden for kontroll. Foto:

Det ble mager fangst i politikontrollen på Røykenveien onsdag kveld. Men åtte sjåfører måtte ut med fem hundrelapper hver seg fordi de hadde glemt noe helt vesentlig.

DEL

I 20-tiden tok politiet oppstilling på Røykenveien ved kontrollommene i i sydenden av Eidsletta. I løpet av et par timer ble kjøretøy i begge retninger vinket inn.

Ti politistudenter, sammen med erfarne instruktører og veiledere, sjekket alt fra promille og dokumenter til beltebruk og dekk. 228 kjøretøy ble kontrollert, og utfallet ble slik:

  • ingen kjørte i ruspåvirket tilstand
  • én ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort
  • én fikk forenklet forelegg og to prikker for å kjøre med usikret barn under 15 år
  • én fikk kontrollseddel på grunn av manglende lys
  • åtte sjåfører fikk 500 kroner i gebyr for ikke å ha med førerkort og/eller vognkort

– Antall reaksjoner i forhold til antall kontrollerte kjøretøy er lavt, og vi er glade for at de aller fleste har alt i orden, sier politioverbetjent Jon Fiksdalstrand i Trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

SE OVERSIKTEN: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

– Hva tenker du om de som kjører bil uten å ha med førerkort og/eller vognkort?

– Det er ikke bra, og forklaringene fra sjåførene er mange når det gjelder førerkort som mangler. En del vet ikke hvor det er, eller har det i en annen jakkelomme, forteller Fiksdalstrand, som ledet kontrollen.

– Når det gjelder vognkort, er en gjenganger at man har kjøpt bilen og omregistrert den via nettet. Så kommer vognkortet i posten, men det blir av en eller annen grunn rotet vekk, fortsetter Fiksdalstrand.

Kommer tilbake

Kontrollen onsdag kveld var et ledd i den praktiske utdanningen av nye politibetjenter.

– Det handler om å lære dem kontrollsituasjon, som er en del av hverdagen i politiet. I tillegg til det konkrete, lærer de også å bruke «politiblikket», sier Fiksdalstrand, som kommer med en advarsel på tampen.

– Selv om det var positive resultater denne gang, kommer vi nok tilbake. Og det kan godt hende vi kommer med studenter, sier han.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags