Åtte sjåfører hadde glemt noe viktig da politiet vinket dem til side

GRUNDIG SJEKK: I løpet av et par timer onsdag kveld ble de aller fleste som kjørte på Røykenveien ved Eidsletta vinket inn til siden for kontroll.

GRUNDIG SJEKK: I løpet av et par timer onsdag kveld ble de aller fleste som kjørte på Røykenveien ved Eidsletta vinket inn til siden for kontroll. Foto:

Det ble mager fangst i politikontrollen på Røykenveien onsdag kveld. Men åtte sjåfører måtte ut med fem hundrelapper hver seg fordi de hadde glemt noe helt vesentlig.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

I 20-tiden tok politiet oppstilling på Røykenveien ved kontrollommene i i sydenden av Eidsletta. I løpet av et par timer ble kjøretøy i begge retninger vinket inn.

Ti politistudenter, sammen med erfarne instruktører og veiledere, sjekket alt fra promille og dokumenter til beltebruk og dekk. 228 kjøretøy ble kontrollert, og utfallet ble slik:

  • ingen kjørte i ruspåvirket tilstand
  • én ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort
  • én fikk forenklet forelegg og to prikker for å kjøre med usikret barn under 15 år
  • én fikk kontrollseddel på grunn av manglende lys
  • åtte sjåfører fikk 500 kroner i gebyr for ikke å ha med førerkort og/eller vognkort

– Antall reaksjoner i forhold til antall kontrollerte kjøretøy er lavt, og vi er glade for at de aller fleste har alt i orden, sier politioverbetjent Jon Fiksdalstrand i Trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

SE OVERSIKTEN: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

– Hva tenker du om de som kjører bil uten å ha med førerkort og/eller vognkort?

– Det er ikke bra, og forklaringene fra sjåførene er mange når det gjelder førerkort som mangler. En del vet ikke hvor det er, eller har det i en annen jakkelomme, forteller Fiksdalstrand, som ledet kontrollen.

– Når det gjelder vognkort, er en gjenganger at man har kjøpt bilen og omregistrert den via nettet. Så kommer vognkortet i posten, men det blir av en eller annen grunn rotet vekk, fortsetter Fiksdalstrand.

Kommer tilbake

Kontrollen onsdag kveld var et ledd i den praktiske utdanningen av nye politibetjenter.

– Det handler om å lære dem kontrollsituasjon, som er en del av hverdagen i politiet. I tillegg til det konkrete, lærer de også å bruke «politiblikket», sier Fiksdalstrand, som kommer med en advarsel på tampen.

– Selv om det var positive resultater denne gang, kommer vi nok tilbake. Og det kan godt hende vi kommer med studenter, sier han.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Artikkeltags