Fire politikontroller tirsdag: – Fint at de passer på

ALT I ORDEN: Politibetjent Steinar fra Trafikkorpset i Oslo politidistrikt sjekker beltebruken til Marie Arrestad-Larsen (5) og mamma Mette Arrestad under en kontroll ved Lommedalen skole tirsdag morgen. Politibetjenten hadde ingenting å sette fingeren på her.

ALT I ORDEN: Politibetjent Steinar fra Trafikkorpset i Oslo politidistrikt sjekker beltebruken til Marie Arrestad-Larsen (5) og mamma Mette Arrestad under en kontroll ved Lommedalen skole tirsdag morgen. Politibetjenten hadde ingenting å sette fingeren på her. Foto:

Denne uken har politiet ekstra fokus på verneutstyr i bil. Tirsdag gjennomførte de fire kontroller i Bærum.

DEL

Med jevne mellomrom har politiet spesielle fokusuker, der de gir alt fra rus, tungtrafikk og andre tiltak som skal øke trafikksikkerheten ekstra oppmerksomhet. Ofte er fokusukene et europeisk politisamarbeid gjennom TISPOL (European Traffic Police Network).

Denne uken er det bruk verneutstyr og bilbelte som det fokuseres på. Trafikkorpset i Oslo politidistrikt foretar i den anledning en rekke kontroller, de fleste i nærheten av skoler slik at både sjåføren og barn i bilen sjekkes.

Tirsdag morgen var turen kommet til Lommedalen skole. Politiet sto der i rundt én time.

– Det ble et positivt resultat med bare ett forenklet forelegg for dårlig sikring av barn i bil. I tillegg ble det skrevet ut to gebyrer for manglende beltebruk hos sjåføren, forteller rådgiver hos Trafikkorpset, Finn Erik Grønli.

LES OGSÅ: 12 tatt for ulovlig kjøring på én time 

Glad for tilstedeværelse

En av dem som ble kontrollert var Mette Arrestad, da hun skulle levere datteren Marie Arrestad-Larsen (5) i barnehagen.

– Jeg synes det er fint at de passer på, sier Arrestad om politiets tilstedeværelse denne morgenen.

Hun hadde selv alt i orden – både hun selv og datteren var satt godt sikret i bilen.

SE OVERSIKT: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

Grønli mener folk stort sett er flinke til å overholde reglene, men kommer likevel med noen tips.

– På generell basis er folk stort sett flinke. Når det gjelder sikring av barn i bil, er et viktig element at sikringsutstyret, som beltet, er riktig tilpasset. I den årstiden vi er i nå, kan man også vurdere om det kan være lurt å ta av tykke vinterjakker slik at sikringen blir best mulig, påpeker Grønli.

Arrestad håper ellers at politikontrollen vil bidra til enda bedre kjøreadferd forbi skolen og barnehagen.

– Personbilene kjører stort sett bra her, men det er mange lastebiler som kjører her, blant annet for å tømme snø, og noen av de kjører altfor fort, mener hun.

LES OGSÅ: Slik skal ruskjøringen forebygges 

SJEKKET MANGE: Alle bilene som kom opp Skoleveien i Lommedalen, ble sjekket for beltebruk.

SJEKKET MANGE: Alle bilene som kom opp Skoleveien i Lommedalen, ble sjekket for beltebruk. Foto:

Storfangst i Sandvika

Etter kontrollen i Lommedalen, forflyttet politiet seg til Sandvika sentrum. Også der avholdt de kontroll i rundt én time. Og politiet fikk en god del mer å gjøre der enn i Lommedalen.

– Her ble det 7 gebyrer for manglende beltebruk, 3 forenklede forelegg for mobilbruk, én anmeldelse for veitrafikkloven §3 for manglende utsyn på grunn av snø og is og én eldre bil ble avskiltet for manglende EU-kontroll og for at den generelt var i dårlig forfatning, opplyser Grønli.

Det er også planlagt en ny kontroll i vårt distrikt i løpet av tirsdag.

Tirsdag kveld i 20-tiden tok politiet oppstilling på E18 ved Lysaker for å kontrollere de som kjørte i retning mot Sandvika. Men patruljene hadde muligens feilberegnet konsekvensene av kontrollen, for køen strakte seg raskt bakover mot Skøyen. Dermed ble kontrollen avblåst, og mannskapene flyttet seg til Bærumsveien ved Løkeberg skole.

– 236 kjøretøy bler kontrollet i en drøy time fra klokken 21. Resultatet var bra sett fra politiets side, kun én bilfører fikk gebyr for å ikke ha med gyldig førerkort, sier oppdragsleder Martin Martinsen i Oslo politidistrikt.

Artikkeltags