Skip to main content

Utsetter Viken-avgjørelsen - flertall for å sette det på vent

Det er flertall for å sette arbeidet i Viken på vent. Men mindretallet, med Høyre i spissen, avviste å avgjøre saken på møtet i Fellesnemnda.

Møtet i Fellesnemnda  for den nye regionen Viken var til tider kaostisk tirsdag ettermiddag.

Politikerne visste ikke hva de skulle stemme over og om hva de egentlig diskuterte da det var snakk om  legge ned arbeidet med sammenslåingen av Østfold, Buskerud og Akershus.

Til slutt og først etter en over time lang diskusjon, ble hele saken ble utsatt. Spørsmålet sto nemlig ikke på agendaen på møtet, og et mindretalll på én tredel av nemnden utsatte saken til neste møte.

12 av 34 representanter stemte mot en behandling, derfor kom aldri forslagene om å legge sammenslåingen på is opp til votering.

Sendes til adminsitrasjonen

Forslagene skal konsekvensutredes og i stedet stemmes over den 8. oktober.

– Saken er nå sendt over til administrasjonen som lager en sak og belyser alle forslagene. På neste møte vil da forslagene komme opp på ordinær dagsorden, ferdig utredet slik at Fellesnemnda kan fatte et vedtak, opplyser fylkesordfører Anette Solli (H).

– Arbeidet i Fellesnemnda vil gå som normalt frem til neste møte, påpeker hun.

 

 

MØTE: Fylkesordfører i Akershus fylkeskommune, Anette Solli (til høyre), var sammen med resten av fellesnemnda samlet for å avgjøre den videre skjebnen til Viken fylke tirsdag.

Ap kom med nytt forslag

SV, Frp og Sp stod bak et forslag som går på at det politiske arbeidet skal stilles i bero som følge av usikkerheten rundt Finnmark, inntil de varslede representantforslag i Stortinget avklares.

Andreas Lervik fra Østfold Ap kom med et nytt  forslag som også vil sette arbeidet i Viken på vent, men kritiserer regjeringas handlingslammelse.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.