Skip to main content

Trond Ellingsen vant valgduell i nye Asker Frp

Seierherre: Trond Ellingsen takker sine partifeller for valgseieren. – Nå må vi få ro i lokallaget, det skal jeg bidra til, sa han etterpå. FOTO: KARL BRAANAAS

Valgkampen mellom Jan H. Gustavsen og Trond Ellingsen endte med at Ellingsen gikk seirende ut som leder av nye Asker Frp lørdag.

Det var spenning i salen på Føyka da nye Asker Frp var samlet til stiftelsesmøte lørdag. Spenningen var knyttet til valg av leder, etter at det ble klart at valgkomiteens kandidat Trond Ellingsen fra Vettre fikk en motkandidat som benkeforslag under møtet. Det var Jan H, Gustavsen fra Heggedal som tidligere i uken fortalte Budstikka at han ville stille mot Ellingsen. Ellingsen var enstemmig innstilt fra valgkomiteen.

– God på gata

Begge de to kandidatene fikk presentere seg for forsamlingen, og Gustavsen benyttet anledningen til å holde en flammende valgtale med høy røst. Med tydelig adresse til motkandidatens advokatpraksis og mange styreverv fremhevet han seg selv som fulltids arbeidende for Frp, pensjonist som han er.

LES OGSÅ: Full splittelse i Asker Frp

– Jeg har ingen fine jobber utenfor Frp, jeg jobber kun for Frp, sa Gustavsen, og erklærte seg som spesielt god til å samle stemmer på gata. Slipp Asker Frp fri, ropte han til møtet. Ellingsen hadde en adskillig mer lavmælt presentasjon av seg selv som tidligere leder av lokallaget, advokat og samboer med sin voksne sønn, en katt og tre gamle Mercedeser.

– Dette blir spennende, jeg liker dem begge, jeg, hvisker et eldre Asker-medlem mens hun leverer sin stemmeseddel hun ikke vil røpe innholdet av.

Stemmerot

Det var i alt 56 stemmeberettigede medlemmer til stede, hvorav 33 fra Asker, 16 fra Røyken og 7 fra Hurum. Ledervalget foregikk skriftlig, og det oppsto mye forvirring da tellekorpset ikke fikk antallet lapper til å stemme med antall stemmeberettigede. Det ble antydet at noen hadde to stemmeblokker, at folk gikk for mye rundt i lokalet under avstemningen og kanskje måtte valget tas på nytt. Men ved et nytt navneopprop ble det klart at en deltager ikke hadde vært registrert tidligere, og stemmetallet stemte.

– Opptellingen viser at Jan Gustavsen har fått 21 stemmer, og Trond Ellingsen 35, kunngjorde møteleder Hans Andreas Limi. Limi fra Bærum sitter selv på Stortinget for partiet. Han konstaterte også at fotballinteresserte medlemmer nok ikke ville rekke VM-kampen mellom Island og Argentina.

LES OGSÅ: Trond Ellingsen ønsket tilbake som Frp-leder

Ønsker ro

Jan Gustavsen sier han ikke er skuffet, og glad han fikk så mye som 21 stemmer.

– Dette var mitt første valg, I’ll be back, sier han etterpå.

Trond Ellingsen håper nå på ro i partiet

– Jeg er ikke glad for den støyen som har vært, men skal bidra til at vi får ro. Nå blir det en stor jobb å sy det nye lokallaget sammen. Vi blir en lang kommune, og vi tre i ledelsen må reiser mye rundt og treffe folk der de er. Så får vi jobbe frem mot valget til neste år og håpe det går bra, sier Trond Ellingsen.

Som politisk nestleder ble Trond Røed fra Hurum valgt. Organisatorisk nestleder blir Tonje Lavik fra Røyken. Ketil Glimsjø blir studieleder, Anders Lagerqvist medlemsansvarlig og Lene Ulleberg kasserer. Styremedlemmer blir Tove Eggen, Line Hoff og Judith Horntvedt.

Knut Auke ble igjen valgt som revisor.

Les flere artikler