Skip to main content

Tor Kristian Østeby er død

Tor Kristian Østeby holdt ofte foredrag om historiske hendelser i Asker til glede for innbyggere i alle aldre. 77-åringen døde natt til søndag 12. juli. 

Foto: KARL BRAANAAS

Lokalhistoriker og Høyre-politiker Tor Kristian Østeby døde natt til søndag.

Østeby gikk bort natt til søndag etter et hjerteinfarkt. 

– Det er veldig trist og et stort sjokk for alle oss som kjente ham, sier Trygve Lia, partikollega og personlig venn gjennom mange år.

Østeby, som fylte 77 år 9. juni, var til det siste en aktiv formidler av lokalhistorie.

«Tor Kristian har satt dype spor i Asker på mange ulike måter. Vi er mange som vil savne han og vi tar oss mange gode minner og opplevelser», skriver Asker-ordfører Lene Conradi på Facebook. 

«Asker historieforteller»

– Jeg vil kalle ham Askers historieforteller. Han var en levende kulturformidler, som muntert fortalte Asker-historien til alle fra barnehagebarn til de eldste – alltid med full fres og et stort smil. Han vil etterlate seg et stort tomrom. Jeg vet ikke hvem som kan fylle hans sko, sier Lia.

Østeby var en sentral politiker i Asker Høyre, blant annet som lokallagsleder. Han satt i kommunestyret, bygningsrådet og veinavnkomiteen i Asker. Han var også aktiv i Asker Lions i en årrekke.

– Det er en stor lokalpatriot som har gått ut av verden, sier Trygve Lia.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.