Skip to main content

SV vil legge ned helseforetakene

Fikk flertall: Janne Grøttumsbråten, Asker, på SVs landsmøte. FOTO. PRIVAT

SV vil legge ned helseforetakene og overlate ansvaret for sykehusene til de nye fylkene.

Det var Janne Grøttumsbråten fra Asker som fremmet forslaget som fikk flertall under SVs landsmøte sist helg. Det betyr blant annet at både Bærum og Blakstad sykehus vil legges under Viken.

«Det innebærer en reell overføring av oppgaver i tråd med den uttalte intensjonen med fylkessammenslåingen. Sykehusene får en stedlig ledelse og større grad av faglig styring», heter det i vedtaket.

LES OGSÅ: «Ingen» vil representere SV i Asker

Grøttumsbråten fikk også landsmøtet med på følgende vedtak: «Psykisk helse trenger et reelt løft. SV vil reversere den massive nedbyggingen av sengeplasser i sykehuspsykiatrien, og øremerke midler til utbygging av det psykiske helsetilbudet i kommunene.»

FIKK DU MED DEG DENNE?: Før var han hele Norges Charter-Svein. Nå blir han nye Askers SV-Svein

– Det offentlige helsevesenet er under sterkt press, og skal vi unngå et todelt helsevesen og økt ulikhet, må vi slutte å styre offentlige helse og omsorgstjenester som om de var kapitalistiske foretak, sier Grøttumsbråten. Hun peker på at særlig psykisk helse og rus taper i prioriteringene til styrene i helseforetakene.

–  Vi må vise helsepersonell og andre fagfolk tillit, ikke legge ned velfungerende lokalsykehus, øke antall sykehussenger, avskaffe bestiller-utførermodellen i kommunene og kreve minstestandard for bemanning i de kommunale helse og omsorgstjenestene, sa Grøttumsbråten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.