Skip to main content

Styret i Asker Frp tar avstand fra Facebook-innlegg: – Burde aldri blitt publisert

– IKKE GREIT: Organisatorisk nestleder i Asker FrP, Tonje Lavik, tar sammen med styret i partiet avstand fra Ole Jacob Johansens Facebook-innlegg tidligere i uken.

Styret i Asker FrP tar kraftig avstand fra Ole Jacob Johansen sitt Facebook-innlegg tidligere i uken.

Det har bygget seg opp en kraftig debatt etter at gruppeleder i Asker FrP, Ole Jacob Johansen, Frp-topp knyttet miljøengasjert ungdom til nazipropaganda der han satte klimaengasjementet til ungdom i dag i sammenheng med nazipropaganda.

Innlegget er en fotomontasje med bilder av den svenske unge miljøaktivisten Greta Thunberg. På det ene bildet står hun sammen med MDGs Lan Marie Berg, på det andre er bildet av henne koblet sammen med en ung Hitler-jugend med like fletter og et hakekors bak. Det er også et bilde av Heinrich Himmler med en jente med fletter på fanget.

Han postet bildemontasjen med følgende tekst: «Barn har alltid vært utnyttet i propagandaøymed. Teknikken for å manipulere massene endrer seg ikke».

Innlegget har skapt sterke reaksjoner fra flere politikere. Venstres Abid Raja gikk knallhardt ut og uttalte at det var – Noe av det drøyeste jeg har sett fra en norsk politiker mens Lan Marie Mguyen Berg fra MDG mener innlegget Lan slår tilbake: – Dette er et nytt bunnivå fra FrP.

Meninger:

– Er ikke greit

Nå går også Asker FrPs organisatorisk nestleder Tonje Lavik og politisk nestleder Trond Røed ut på vegne av styret i Asker FrP og kritiserer Johansen. Det ble klart etter et styremøte i partiet fredag.

– Innlegget som ble publisert er ikke greit. Det er heller ikke representativt for resten av partiet og lokallaget. Vi er derfor glad for at Ole Jacob selv har innsett at dette var dumt, og at han har valgt å slette innlegget, skriver de to i uttalelsen, og understreker at dette er den offisielle holdningen til Asker FrP.

– Styret i Asker FrP støtter partiledelsen ved Sylvi Listhaugs uttalelser i at innlegget var over streken, og at det aldri burde ha blitt publisert i utgangspunktet, fortsetter de.

Lavik og Røed mener innlegget er en avsporing i klimadebatten.

– Politisk uenighet om virkemidler i klimapolitikken er bra. Det bidrar til å opplyse en viktig debatt, både nasjonalt og lokalt. Innlegget er en avsporing av denne viktige debatten, uttaler de.

Fikk støtte fra Ellingsen

Leder i Asker FrP, Trond Ellingsen, gikk derimot fredag ut og forsvarte innlegget til Johansen.

– Han har helt rett i sak. Barn er meget lett påvirkelige og det står alltid noen bak. Norske lærere er stort sett venstrevridde og støtter selvsagt de tullete klimastreikene, uttalte han blant annet.

Etter det Budstikka forstår, skal styret i Asker FrP heller ikke ha vært spesielt begeistret for Ellingens uttalelser.

Fredag gikk 40.000 elever trosset fraværsgrensa for klimaet for å streike for et bedre klima.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.