Nominasjonskomiteen i Akershus Arbeiderparti la tirsdag frem sitt listeforslag. Åsmund Aukrust fra Jar står på fjerde plass, som han gjorde da han ble valgt inn på Stortinget for fire år siden.

I dag har Akershus Ap fem stortingsrepresentanter. På det ferske listeforslaget er Ivar H. Kristensen fra Bondi lansert som motkandidat til AUF-leder Mani Hussaini på sjetteplass.

Nominasjonskomiteen legger frem sitt endelige forslag i slutten av september.

Frist til 1. juni

I Akershus Høyre utløper fristen for å svare nominasjonskomiteen 1. juni.

– Jeg svarer i neste uke, sier Hårek Elvenes fra Eiksmarka.

Han er leder i Akershus Høyre og har møtt på Stortinget i hele inneværende periode. Elvenes sto på åttendeplass på listen ved valget i 2013, og har hatt fast plass så lenge Jan Tore Sanner er en del av regjeringen.

Sanner fra Høvik har ikke svart på Budstikkas spørsmål om han tar gjenvalg, men det ligger i kortene at han fortsetter.

Både Bente Stein Mathisen fra Borgen og Henrik Asheim fra Jong ønsker en ny periode. De ble ferske stortingsrepresentanter i 2013. Stein Mathisen var nummer fire og Asheim nummer fem på Høyres liste.

– Å få representere Akershus og Høyre på Stortinget er noe av det morsomste og mest givende jeg noensinne har fått gjøre.

– Derfor har jeg svart nominasjonskomiteen at jeg ønsker å stå på listen også for neste periode, skriver Asheim på sin Facebook-profil.

– Jeg har takket ja til nominasjonskomiteens spørsmål om å stå på stortingslisten også for neste periode. Det er givende, utfordrende og inspirerende å representere Akershus og Høyre på Stortinget.

– Høyre i regjering leverer det vi gikk til valg på, melder Stein Mathisen.

Nominasjonsmøtet finner først sted til høsten.

LES OGSÅ: Utfordrer Raja om førsteplass på listen

LES OGSÅ: Marianne Aasen gir seg på Stortinget

Frps Hans Andreas Limi fra Åsterud i Bærum takker ja til fire nye år. Han er inne i sin første periode, men har rukket å bli partiets finanspolitiske talsmann.

Kamp i Venstre

I Akershus Venstre utfordrer Siri Engesæth fra Nadderud Abid Raja om førsteplassen. Marit Meyer fra Heggedal og Tiril Eid Barland fra Jar er interessert i annenplassen.