Skip to main content

Stor nedtur for Ap og Venstre

Aps ordførerkandidat i Asker, Ivar Granum, og partifeller følger opptellingen av stemmer på valgvaken på Baracoa i Asker mandag kveld.

Foto: EYVIND SVERRE MENNE

Arbeiderpartiet ligger an til å bli den store taperen i begge kommuner, om valgresultatet ender i nærheten av forhåndsstemmene.

Arbeiderpartiet i Asker og ordførerkandidat Ivar Granum får kun 15,6 prosent av forhåndsstemmene. Det er en nedgang på hele 6,1 prosentpoeng – både i forhold til forhåndsstemmene og valgresultatet.

– Resultatet synes jeg var altfor svakt. Det var skuffende, sier Granum.

– Hva tror du nedgangen skyldes? 

– Jeg klarer ikke å gi noe godt svar på det på stående fot. Selve valgkampen har vi gjennomført bra. Men vi har ikke klart å løfte oss. Jeg mener at vi har et bra program som burde ført til at vi hadde fått en større oppslutning. Jeg spådde 20 prosent, så knappe 15 kan vi ikke være fornøyd med, sier Granum.

Aps førstekandidat Kjell Maartmann-Moe må innse at Arbeiderpartiet gjør et skuffende valg etter å ha sett resultatet av forhåndsstemmene. Her sammen med Kari Brodin Seljelid.

Foto: Kim van der Linden

I Bærum får partiet 14,4 prosent av forhåndsstemmene, en nedgang på 5,7 prosentpoeng.

– Dette er et resultat som forventet etter meningsmålingen i Budstikka 3. september. Vi er selvsagt ikke fornøyd hvis dette blir resultatet, sier Kjell Maartmann-Moe, 1.-kandidat i Bærum Ap.

– Er dette et katastrofevalg så langt?

– Nei, på ingen måte. Men jeg lurer selvfølgelig på hva som har skjedd med en tredjedel av stemmene våre siden vår egen meningsmåling i mars/april., svarer Maartmann-Moe

Phan legger ikke skjul på at både han og resten av partiledelsen i Bærum hadde håpet på et bedre resultat, men samtidig forventer han at det endelige resultatet vil bli noe bedre enn forhåndsstemmene skulle tilsi.

– Det har jeg stor tro på, særlig fordi vi har gjennomført en veldig god valginnspurt i Bærum. Vi har levert viktige premisser til valgkampen ved å løfte frem det store forbedringspotensialet det er innen pleie og omsorg, påpeker Maartmann-Moe.

Hvis resultatet fra forhåndsstemmene vil stå seg etter at alle stemmene er talt opp, vil Arbeiderpartiet i Bærum miste tre mandater, og ende på syv totalt.

– Slik jeg ser det vil alt over syv mandater være en bonus for oss slik situasjonen er nå, mener ordførerkandidaten.

Og legger til:

– En ting jeg er veldig godt fornøyd med er at Arbeiderpartiet i Bærum gjør det bedre enn partiet vårt gjør det på landsbasis. Nok en gang slår vi tilbake mot nasjonale trender.

OPPDATERES FORTLØPENDE:

** Her kan du følge stemmeopptellingen i Asker

** Her kan du følge stemmeopptellingen i Bærum

** Her kan du følge stemmeopptellingen i Viken-valget

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.