Skip to main content

Sølberg kapret tredjeplassen for MDG

Signe Bakke Sølberg blir den fremste lokale representanten for MDG under stortingsvalget.

Signe Bakke Sølberg blir den fremste lokale representanten for MDG under stortingsvalget.

Foto: KARL BRAANAAS

Signe Bakke Sølberg (28) fra Kolsås vil stå på tredjeplass på MDGs stortingsliste i Akershus.

Sølberg kapret tredjeplassen på MDGs liste til stortingsvalget i Akershus under nominasjonsmøtet torsdag kveld kveld. Hun var innstilt på femteplass av nominasjonskomiteen, men rykket to plasser opp under nominasjonsmøtet.

— Jeg er utrolig rørt over å ha fått denne tilliten til å jobbe på vegne av partiet, naturen og ufødte generasjoner, sier Sølberg.

Hun sitter både i formannskapet og kommunestyret i Bærum, og i fylkestinget i Viken. Her er hun medlem av utdanningskomiteen.

Slutt på oljeleting

Nikki Schei fra var opprinnelig innstilt på fjerdeplass, men endte til slutt på åttendeplass. Listen toppes av Une Bastholm foran Kristoffer Robin Haug.

— Å få jobbe sammen med Une og Kristoffer Robin er kjempestas. Nå gleder jeg meg til å snakke med hundrevis av velgere, sier Sølberg, og legger til:

— Flere og flere er villige til å legge om livene sine. Nå må vi stanse all ny oljeleting og investere i grønne, trygge og nyskapende jobber.

Sandra Baldvinsson Sotkajærvi (13.), Hans Rugset (21.), Even Gulowsen (22.) og Jens Ulltveit-Moe (25.) er de øvrige på listen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.