Skip to main content

Slår tilbake mot Wikan

Henrik Asheim er ikke i tvil om at han har kapasitet og vet hva som skal til for å være leder av Bærum Høyre.

Henrik Asheim er ikke i tvil om at han har kapasitet og vet hva som skal til for å være leder av Bærum Høyre.

Foto: Knut Bjerke

Henrik Asheim (38) avviser at han ikke har kapasitet til å lede Bærum Høyre og at han ikke vet hva han går til.

Høyres stortingsrepresentant Henrik Asheim fra Hosle er innstilt av et flertall i partiets valgkomité til ledervervet i lokalpartiet. 

Asheim kan fylle plassen etter varaordfører Siw Wikan som har sittet som leder i lokalpartiet siden 2016.

Først sa Wikan at hun ikke stilte til en nye periode. Etter at det ble kjent at Asheim stiller som kandidat, snudde Wikan og meldte seg på kampen om ledervervet.

– Det er naturligvis helt greit og en ærlig sak av Siw Wikan. Av og til er det flere kandidater til samme plass i partier. Det er alltid greit å stille opp om man ønsker og tror man kan gjøre en god jobb. Det er også grunnen til at jeg stiller, sier Asheim.

Mandag 29. november avgjøres valget på partiets årsmøte på Bekkestua. 

– Skal vinne valget

– Wikan undrer seg over at du prioriteter ledervervet i Bærum når du har en krevende jobb på Stortinget – hva tenker du om det?

– Jeg prioriterer det fordi jeg ønsker å bidra i en veldig viktig tid for et lokallag jeg er glad i. Vi skal utvikle ny politikk og vinne et valg i 2023. I den sammenheng har jeg også lært en del gjennom mine år som leder av Unge Høyre nasjonalt, som nestleder i Høyres programkomité og i min tid på Stortinget som jeg tror kan være verdifullt i arbeidet i Bærum Høyre, sier Asheim.

Han er sikker på at lokalpartiet også kan lære han en del dersom han blir valgt.

– Siw Wikan er usikker på om du faktisk er klar over hvor mye det kreves for å være leder av Bærum Høyre og mener det er en feilvurdering av deg. Hva tenker du om de påstandene?

– Jeg er veldig klar over at det er mye jobb å lede Bærum Høyre. Derfor tenkte jeg meg også grundig om før jeg valgte å stille opp, forklarer 38-åringen.

– Ny politikk viktigst

Han peker på at om han blir valgt så er han ikke den første lederen av Bærum Høyre som har hatt en krevende jobb ved siden av.

– Jeg tror det viktigste for partiet er at vi utvikler ny politikk, rekrutterer enda flere medlemmer med spennende medlemstilbud og at vi gjør oss fortjent til velgernes tillit i fire nye år. Det er mitt løfte å jobbe for dersom jeg blir valgt, sier Henrik Asheim.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.