Skip to main content

Siste møte med gjengen for Solli

Anette Solli er den fjerde og siste til å bære dette fylkesordførerkjedet i Akershus, etter Ragnar Kristoffersen (Ap, 1992-2003), Hildur Horn Øien (KrF, 2003-2007) og Nils Aage Jegstad (H, 2007-2013).

FOTO: TRINE JØDAL

Anette Solli tar mandag for siste gang på seg ordførerkjedet i Akershus.

Klokken 10.00 mandag ønsker fylkesordføreren velkommen til tidenes siste møte i Akershus fylkesting. Sakslisten er som vanlig variert og inneholder alt fra ruteendring for buss på strekningen Guldhaug-Tømte i Skedsmo og arbeid med nytt grisefjøs og melkerobot på Hvam i Nes kommune til byvekstavtale for Oslo og Akershus og årsrapport fra mobbeombudet.

Fra nyttår er Akershus fylkeskommune historie og Sollis tid som ordfører likeså. Høyre tapte valget, og 57-åringen fra Bærum går over i rollen som opposisjonsleder i Viken fylkesting.

Ikke vemodig på egne vegne

– Er det vemodig at seks år som fylkesordfører er slutt?

– Det er noe man kan stoppe opp og tenke litt på, men samtidig er det en del av det å være politiker, at man må være forberedt på å gå av etter et valg. Så jeg er ikke veldig vemodig på egne vegne, men jeg synes det er vemodig at dette er det siste fylkestinget i Akershus, sier Solli.

Hun legger ikke skjul på at hun er stolt over fylket sitt og hva hun og de andre Akershus-politikerne har utrettet.

– Jeg mener Akershus har vært det mest veldrevne fylket i landet. Buskerud og Østfold har eksempelvis store vedlikeholdsetterslep på skolene, det har ikke vi. Jeg er også stolt av det vi har fått til innen kultur, blant annet med satsingen på dans. Fylkespolitikerne har også stått sammen i store saker som ny E18. Akershus har gjort jobben sin, og det er jeg stolt av, sier Solli.

Fest på nyåret

– Blir det avskjedsfest for fylkestinget etter mandagens møte?

– Ikke da, men en kveld i januar/februar skal vi unne oss en fest og markere at nå er det over. Det fortjener fylkespolitikerne.

– Kan du komme tilbake som fylkesordfører om fire år, enten i Viken, eller i et gjenoppstått Akershus hvis Viken legges ned?

– Alt er mulig, men jeg synes det er vel tidlig nå å diskutere nominasjonsprosess for valget om fire år.

På museum?

– Hva skjer med fylkesordførerkjedet?

– Det skal bli tatt godt vare på.

– Tar du det med deg hjem til Rykkinn?

– Nei, på ingen måte. Det tilhører ikke meg. Kjedet må ende på et museum eller stilles ut et annet sted. Akkurat hva har vi ikke diskutert. Men det er tungt å ha på seg, så det er deilig å ta av seg.

– Hvis du blir invitert til julebordet i Asker kommune, kan du jo ta det med dit, der er det visst noen som liker å ta hånd om ordførerkjeder?

– Det tør jeg i hvert fall ikke!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.