Skip to main content

Siste kveld med gjengen

Formannskapets siste samling ble lagt til Venskaben, der kommunens historie sitter i og på veggene. Bak f.v.: Elisabeth Selmer, Karin Moksness, Hans A. Hveem, Ole Jacob Johansen, Jostein Tellnes, Kristin Bjelke og Anders Utne. Foran f.v.: rådmann Lars Bjerke, Lene Conradi, Leif Frode Onarheim og Marianne Riis Rasmussen. Kari Sofie Bjørnsen var ikke til stede.

Foto: KARL BRAANAAS

Det ble et helt spesielt møte da formannskapet i gamle Asker var samlet for siste gang denne uken. 

Før Asker rådhus ble tatt i bruk i 1964, var det Venskaben som fungerte som maktsenter i Asker kommune. Her holdt herredsstyret sine møter alt fra 1905, og nå har den lange rekken av ordførerportretter fått plass på veggen i formannskapssalen her. Så da var det naturlig å legge det siste møtet i formannskapet i disse historiske omgivelser tirsdag ettermiddag. 

– Det føles vemodig å sette dette siste møtet, men for noen av oss blir det også en lettelse å skulle gå videre med én kommune, sa ordfører Lene Conradi. 

Legge ned seg selv

Da hun og de andre gikk til valg i 2015, visste ingen av dem at den viktigste jobben skulle bli å slå seg sammen med Røyken og Hurum, med alt det arbeidet det har krevd. Beslutningen om å slå seg sammen ble tatt i juni 2016.

– Det har vært ganske spesielt å skulle legge ned seg selv, sa Marianne Riis Rasmussen. I likhet med de andre hadde hun pyntet seg for anledningen, og Lene Conradi stilte i bunad, slik hun gjorde det da kommunestyret var samlet for siste gang forrige uke. 

Formannskapet får vanligvis bare vann på møtene sine. Her nyter de litt fingermat og drikke i historiske omgivelser på Venskaben. Fra venstre Leif Frode Onarheim, Anders Utne, Kristin Bjelke, Marianne Riis Rasmussen og Jostein Tellnes.

Foto: KARL BRAANAAS

Dette siste møtet sto bare to saker på dagsorden, og det var å godkjenne protokollen fra de to forrige møtene. Da ble det tid til en liten oppsummering av periodens viktigste saker, slik den enkelte ser det. Det var ingen overraskelse at sammenslåingen står øverst på den listen.

– Det ser ut til å komme ut på en god måte, riktignok med noen økonomiske utfordringer, sa Leif Frode Onarheim (H). Blant vanskelige saker trakk han frem overskridelsene ved Heggedal skole som noe man burde lære av.

Maner til edruelighet

Også Hans A. Hveem (H) snakket om økonomisk ansvarlighet.

– Hvis man over tid bruker mer penger enn man har, vil det til syvende og sist ramme innbyggerne. Så det er grunn til å mane til mer edruelighet, sa Hveem.

– Det er kanskje tvilsomt hvor ansvarlige vi har vært, kommenterte Elisabeth Selmer (H). Selv har hun gått til valg for sykehjem på Nesbru, og er glad for at det ble gjennomført.

Omtrent halvparten av det gamle formannskapets medlemmer går videre som folkevalgte i den nye kommunen, enten som representanter eller som vara. Men Leif Frode Onarheim (H), Kristin Bjelke (MDG), Elisabeth Selmer (H) og Karin Moksness har takket for seg. Moksness er imidlertid valgt som medlem i kontrollutvalget.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.