Skip to main content

Ny hall kan få sponsornavn

Askers nye ishall (til høyre) er under bygging ved siden av den gamle Askerhallen på Risenga.

Askers nye ishall (til høyre) er under bygging ved siden av den gamle Askerhallen på Risenga.

Foto: SIMEN SOLUM WAAGSETHER

Frisk Asker og kommunen har inngått en avtale om at ishockeyklubben kan selge navnet på nye ishallen på Risenga til en sponsor.

Avtalen skal godkjennes i Asker formannskap tirsdag. Hvis ikke politikerne setter inn en takling i siste liten, er det dermed fritt frem for at hallen kan få sponsornavn. 

Eksempler kan være Varner arena eller Varnerena, eller for den saks skyld Budstikka-hallen. Eller hva med Friskis og Svettis-hallen eller Toro Hurtigrisenga arena?

Det er en forutsetning at sponsoren betaler minst 5 millioner kroner til Frisk fordelt over inntil ti år, og at kommunen får 15 prosent. 

Kommunen forbeholder seg retten til å godkjenne navnet, men ifølge avtalen må kommunen ha «saklig grunn» for å nekte et navn. 

– Valg av arenanavn må ikke avvike fra kommunens verdier og mål, herunder FNs bærekraftsmål, står det i avtalen. 

Asker formannskap får tirsdag også en orientering om status i forsøket på salg av Sem gjestegård. Andre saker er regler for flagging ved kommunale bygg og bygging av 30 boliger for Stiftelsen Ungdomsboliger og Asker og Bærum boligbyggelag i Gullhellinga på Gullhella. 

Det er i Asker også møter i heltidsutvalget (mandag), Tofte lokalsamfunnsutvalg (onsdag) og eldrerådet, ungdomsrådet og råd for personer med funksjonsnedsettelse samt Heggedal lokalsamfunnsutvalg og Slemmestad lokalsamfunnsutvalg (alle torsdag).

Utfylling langs E18

I Bærum er ukens eneste politiske møte i kommunestyret onsdag. 

Blant sakene er utfylling av steinmasser ved Lakseberget langs E18 mellom Sandvika og Blommenholm og boligbygging i Professor Kohts vei 77–87 på Stabekk

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.