Skip to main content

– Noe av det drøyeste jeg har sett fra en norsk politiker

Tidligere bæring: Stortingsrepresentant Abid Raja (V). FOTO: EVA GROVEN

Stortingsrepresentant Abid Raja (V) blir kvalm av Facebook-innlegget fra Frp-politiker Ole Jacob Johansen.

Ex-bæringen Abid Raja er blant dem som heier på de unge som vil streike for klimaet fredag. Han følger også med på sin gamle lokalavis Budstikka. Torsdag formiddag leste han om Facebook-innlegget Ole Jacob Johansen (Frp) hadde postet, hvor voksne beskyldes for å manipulere barna og bruke dem i propaganda slik nazistene gjorde.

– Det er noe av det drøyeste jeg har sett fra en norsk politiker. Også fra Asker, roper Raja i telefonen. Han har selv snakket varmt om hvor viktig det er at de unge engasjerer seg i et intervju med NTB, og mottok en del kommentarer på sosiale medier som han mener minner mye om innlegget fra Johansen.

– Når man sammenligner ungdom som er opptatt av å ta vare på kloden sin med nazistisk propaganda, da gjør det meg kvalm. Dette må vi vise avsky mot, og jeg vil oppfordre foreldre som ikke har villet la barna delta i protesten fredag, om å gjøre det nå. De unge vil helt sikkert lære veldig mye av det. Og de blir selvfølgelig ikke brukt. De vet mye bedre enn mange voksne hva dette handler om, sier Raja.

Forventer at noen tar ansvar

Han reagerer også på måten MDG-politikeren Lan Marie Berg er brukt i bildemontasjen.

– Å henge ut henne på den måten er helt uakseptabelt. Noen er nødt til å ta et oppgjør med de holdningene som finnes i Frp. Jeg synes partiets sentrale politikere må ta et ansvar, sier Abid Raja.

Johansen slettet innlegget allerede torsdag morgen, og sier selv det var fordi han skjønte det "kunne gi uheldige assosiasjoner".

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.