Skip to main content

Kun to vil på talerstolen for å si sitt om Bærum-skolen

Politikerne møtes vanligvis i Bærum rådhus. På grunn av pandemien er det Teams som nå gjelder. Tirsdag kveld er det møte i utvalg for barn og unge.

Politikerne møtes vanligvis i Bærum rådhus. På grunn av pandemien er det Teams som nå gjelder. Tirsdag kveld er det møte i utvalg for barn og unge.

FOTO: KARL BRAANAAS

Før politikerne bestemmer om skoler skal slås sammen eller skolegrenser endres i Bærum, er folk flest invitert til å si hva de mener.

Fem minutter på talerstolen. Det får bæringene som har rekt opp hånden for å tale byråkrater og politikere midt imot.

Hvordan Bærum kommune tenker å skaffe skoleplasser til rundt 2.700 flere elever de neste 20 årene er et av flere tema når oppvekstpolitikerne i Bærum møtes tirsdag kveld.

Den store planen «Skolebehovsanalyse 2021 – 2040» ble lagt ut på høring i vinter. Her foreslår kommunen blant annet å bygge nye skoler, utvide gamle skoler samt flytte skolegrenser.

Et forslag om å slå sammen ungdomsskolene på Gjettum og Hauger er lagt ut parallelt. 

Da fristen for å tegne seg for til taletid gikk ut før helgen, hadde imidlertid kun to personer meldt seg. 

Skolesjef i Bærum, Siv Herikstad, forteller at det er tradisjon med både skriftlig og muntlig høring når det legges frem skolebehovsanalyser. 

– På den måten kan innbyggerne uttrykke seg muntlig hvis de synes det er enklere enn å skrive. Ikke mange benytter seg av tilbudet, men det er fint å ha en ekstra kanal for ytringer, sier Herikstad.

 Du kan følge møtet på direkten eller i opptak på Teams. Saken skal vedtas i juni.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.