Skip to main content

Krøp til topps i kommune-NM

Ordfører Lisbeth Hammer Krog mener førsteplassen i kommune-NM er motiverende. – Vi skal sikre næringslivet kompetanse og oppfordre til nyskaping.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog mener førsteplassen i kommune-NM er motiverende. – Vi skal sikre næringslivet kompetanse og oppfordre til nyskaping.

Foto: EVA GROVEN

Etter å ha ligget nær toppen i flere år, har Bærum kommune kommet seg helt øverst i NHOs kommune-NM.

– Kommune-NM måler ikke hvor bra det er å bo i en kommune, men det økonomiske grunnlaget for kommunen, sier NHOs sjeføkonom Øystein Dørum til NTB.

Resultatene fra av årets såkalte kommune-NM, som kåres av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), ble presentert onsdag.

Organisasjonen rangerer kommunene etter attraktivitet og lokal vekstkraft basert på forhold ved næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse, og kommunal økonomi.

Bærum har i flere år tatt andre og tredjeplasser, før kommunen i år går til topps.

– Etter mange år på pallen, topper Bærum kommune endelig NHOs kommunekåring. Å være en næringslivskommune handler om å være god på å være kommune, og samtidig være en offensiv tilrettelegger for næringslivet. Jeg vil særlig fremheve dialog – pandemien har lært oss svært mye om verdien av dialog med næringslivet, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog i en pressemelding.

Asker på 11. plass

Kommune-NM 2021 er i hovedsak basert på tallgrunnlag fra 2020.

Asker ligger på 11. plass mens andreplassen går til Sola kommune, fulgt av bykommunene Oslo og Trondheim. Stavanger kommer på 6.-plass, mens Bergen inntar 7.-plassen.

I fjor kom Asker på 13. plass.

Ifølge undersøkelsen har småkommuner større utfordringer enn store. Men samtidig dominerer småkommuner listen over kommuner som har hatt fremgang siste året.

– Bærum har høy sysselsetting, og relativt lavt sykefravær. Arbeids- og næringslivet er på vei opp igjen etter pandemien. De to «Bærumspakkene» for å fremme nærings- og arbeidsliv, og frivillighet, har bidratt til å holde hjulene i gang i flere næringer, sier Hammer Krog.

Hun peker på at Bærum legger vekt på å være en kunnskapskommune og har derfor inngått tett samarbeid med blant annet NTNU og VID vitenskapelige høgskole.

Motivert ordfører

Bærum har som mål å være et attraktivt sted og møteplass for kunnskap, kompetanse og innovasjon – og sikre næringslivet kompetanse og oppfordre til nyskaping.

– NM-tittelen er en motivasjon. Pandemien har preget innbyggere og næringslivet i særdeleshet. Derfor skal vi være motor for næringsutvikling og verdiskapning. Det skal være lett å skape nye arbeidsplasser, nye produkter og nye næringer, og lett å samarbeide med kommunen, sier ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.