Skip to main content

Jubel for penger til fornebubane

FORNEBUBANEN ANETTE SOLLI,  SOLVIK-OLSEN KOMMER MED MERE PENGER. LIMI, RØISLAND, LISBET HAMMER-KROG OG SALVESEN
FORNEBUBANEN ANETTE SOLLI, SOLVIK-OLSEN KOMMER MED MERE PENGER. LIMI, RØISLAND, LISBET HAMMER-KROG OG SALVESEN

I statsbudsjettet blir det foreslått at staten skal bidra med 100 millioner til videre detaljplanlegging av fornebubanen i 2016.

Dette bekreftet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) da fredag ettermiddag møtte et knippe politikere fra Akershus og Oslo på Majorstuen T-banestasjon, den fremtidige endestasjonen på Fornebubanen.

– Det betyr full uttelling fra staten til prosjektet, siden det er anslått at Fornebubanen trenger 200 millioner for å holde maksimal fremdrift.

LES OGSÅ:Oslo kan redde løftet om Fornebubane for regjeringen

 – Regjeringen har tidligere sagt at vi forplikter oss til 50 prosent finansiering av investeringen i denne type kollektivprosjekt, samt at vi også kan bidra med planleggingsmidler.

– Med dette bidraget på 100 millioner kroner får fornebubanen alt den kan forvente av statlig dedikasjon, sier Solvik-Olsen.

Følger utviklingen nøye

Han forsikrer at departementet følger fornebubanens utvikling nøye. Det er de nødt til i prosessen med å utvikle såkalte bymiljøpakker.

Bymiljøavtalene vil være et partnerskap mellom staten, fylkeskommunen og aktuelle kommuner for å øke andelen reisende som benytter kollektivtransport, sykkel og gange, og tiltak for mindre bruk av privatbil.

LES OGSÅ: Fornebubanen neppe på skinner som lovet: – Ligger ti måneder etter planen

Garanterer forpliktelse

At finansieringen av fornebubanen ennå er uavklart, bekymrer samferdselsministeren i liten grad.

– Når vi vet hvor stort prosjekt fornebubanen er, kan vi leve med at noen x-er og y-er ikke er tallfestet. I gjeldende Nasjonal Transportplan er fornebubanen oppført som et potensielt prosjekt.

– Med denne bevilgningen forplikter vi oss. Bærum, Akershus og Oslo kan gå videre i planleggingen, understreker Solvik-Olsen.

– Svært gledelig

Bærums-ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) var blid som en lerke etter nyheten om planeggingspengene i statsbudsjettet.

– Svært gledelig for Bærum. Dette vil også åpne muligheter for økt verdiskapning i næringslivet på Fornebu, poengterer hun.

Eirik Trygve Bøe fra Venstre er tilfreds med at regjeringen følger opp det de borgerlige partiene er blitt enige om på Stortinget.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.