Skip to main content

IS-kvinner kan skape krangel mellom regjeringspartier

Budstikka har flere ganger skrevet om de to søstrene som reiste fra Bærum til Syria i 2013, blant annet i et lengre intervju med faren.

Budstikka har flere ganger skrevet om de to søstrene som reiste fra Bærum til Syria i 2013, blant annet i et lengre intervju med faren. 

Foto: Anette Andresen

Det kan bli krangel mellom Ap og SV om IS-kvinner og barn som utvises fra Syria. Det omhandler to kvinner fra Bærum. 

Det er VG som melder om at situasjonen til kvinnene, omtalt i boken «To Søstre», kan skape krangel mellom partiene som prøver å danne regjering. Partiene sitter som kjent i disse dager på et hotell ved Hurdalssjøen i sonderinger. 

Arbeiderpartiet og Senterpartiet stemte imot da Stortinget i 2019 stemte over om en norsk IS-kvinne med to barn skulle hentes hjem. SV, sammen med Rødt og MDG, stemte den gang for hjemhenting. 

Ifølge Anniken Huitfeldt (Ap) er partiets generelle holdning at de ikke ønsker å hente disse kvinnene hjem. 

– Men hver enkelt sak må vurderes individuelt. Ellers har jeg hele tiden vært på linje med utenriksministeren i denne saken, sier hun til avisen. 

SVs Karin Andersen sier at saken handler om barns rettigheter, uavhengig av foreldrenes forbrytelser. 

Vil hjem

Den yngste av de to søstrene fra Bærum skal være blant IS-kvinner som i mai ba UD om bistand for å komme hjem til Norge. 

Det var i oktober 2013 at det ble kjent at to norsk-somaliske søstre fra Rykkinn hadde reist til Syria. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.