Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Frp-leder støtter Facebook-innlegg: «Norske lærere er stort sett venstrevridde og støtter de tullete klimastreikene»

STÅR OPP FOR KOLLEGAEN: Trond Ellingsen mener at støyen rundt Johansens Facebook-innlegg er et resultat av klikkhoreri fra mediene sin side.

Frp-leder Trond Ellingsen mener Ole Jacob Johansen har «helt rett» i sitt Facebook-innlegg.

Lederen i Asker Frp mener innlegget på Facebook illustrerer problematikken rundt påvirkning av barn godt, selv om Johansen selv har trukket innlegget.

– Han har helt rett i sak. Barn er meget lett påvirkelige og det står alltid noen bak. Norske lærere er stort sett venstrevridde og støtter selvsagt de tullete klimastreikene, skriver Ellingsen i en epost.

Han fortsetter:

– Vi har alle sett hva fanatikere kan få barn til å gjøre – ref de forferdelige scenene fra Syria der barn skyter eller skjærer hodet av bakbundede fanger. Jeg synes Ole Jacob illustrerte dette godt ved sitt innlegg på face, som jeg personlig ikke så noe galt i. Og han har selvsagt ikke sammenlignet Lan Marie Berg med Himler eller Hitlerjugend, selv om visse journalister elsker å lage en slik sak på det. Det er kun et utslag av klikkhoreri.

LES OGSÅ: Lan slår tilbake: – Dette er et nytt bunnivå fra FrP

– Ingen grunn til å beklage

Å «legge seg flat» og beklage det innlegget ser jeg virkelig ingen grunn til å gjøre. Men det var hans egen beslutning å slette innlegget, jeg har overhodet ikke rådet ham til det. Og jeg hadde også støttet ham om han hadde latt det stå, skriver Ellingsen.

Her er han imidlertid ikke helt på linje med Frp sentralt. Frps nestleder Sylvi Listhaug sier i en e-post til Budstikka at innlegget fra Johansen ikke er greit.

– Dette er ikke greit. Jeg er glad for at han har innsett at dette er uakseptabelt og har slettet bildet og tatt ansvar for å rydde opp. Ingenting kan sammenlignes med drapet på 6 millioner jøder og nazistenes grusomheter, det gjelder enhver politisk diskusjon, sier Listhaug.

Torsdag kveld tok også Fremskrittpartiets Ungdom i Asker helt avstand fra innlegget, og inviterte Ole Jacob Johansen og andre Frp-ere på sosiale medier-kurs.

Vil forlate kommunestyresalen?

Venstres Bernt Bucher Johannessen (V) vurderer på sin side å forlate kommunestyresalen når Ole Jacob Johansen (Frp) entrer talerstolen i fremtiden.

Bucher Johannessen reagerte voldsomt på Facebook-innlegget fra Frps gruppeleder. I innlegget beskylder han de klima-streikende ungdommene for å være brukt i voksnes propaganda, med parallell til Nazi-Tyskland.

– Nå er det på tide at den tause majoritet som har hørt Johansen herje i kommunestyret og i sosiale medier i lang tid tar bladet fra munnen. Vi må gjerne diskutere uenighet, men å sammenligne politiske motstandere med nazistene er helt utilgivelig. Dette er en debattkultur vi ikke vil ha. Jeg vurderer å demonstrere og reise meg og gå ut når han skal holde sine innlegg i kommunestyret heretter, sier Bucher Johannessen.

– Men Johansen har jo trukket innlegget og innrømmet at det kunne gi uheldige assosiasjoner?

– Det er ikke nok, beklagelsene burde vært mye sterkere. Å si «uheldige assosiasjoner» om et regime som tok livet av så mange millioner mennesker, det kan vi ikke akseptere. Og dette er ikke et enkelttilfelle, det er en del av et mønster. Jeg kan ikke være en del av et politisk kollegium som argumenterer på den måten, sier Bucher Johannessen.

 

 

Les flere artikler