Skip to main content

Erna Solberg holdt pressekonferanse om ekstremisme i Sandvika

Statsminister Erna Solberg fotografert på regjeringens pressekonferanse for barn om koronautbruddet 16. mars 2020.

Foto: EIRIN LARSEN/SMK

Onsdag var Erna Solberg og justis- og beredskapsminister Monica Mæland på Bærum politistasjon i Sandvika og la frem åtte nye tiltak for å bekjempe radikalisering.

I dag er den reviderte handlingsplanen mot voldelig ekstremisme lansert. Planen ble først lagt frem i 2014, da med 30 tiltak. 

Under dagens pressekonferanse presenterte justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) åtte nye tiltak. 

– Dere har kjent dette på kroppen, og jeg er svært glad for å være nettopp her i Bærum for å presentere disse tiltakene, sa Mæland under pressekonferansen. 

Bygger videre

Erna Solberg sa at den reviderte handlingsplanen bygger videre på planen fra 2014, og at dette er svært viktig arbeid for regjeringen. Hun sa at Norge selv har erfaring med ekstremisme og terror, og nevnte 22. juli, og skytingen på Al-Noor-moskeen i fjor der Philip Manshaus nylig ble dømt til 21 års forvaring

Det var celebert besøk på Bærum politistasjon onsdag.

Foto: Innsendt

– Ingen blir født terrorist. Det er noe man blir om man føler at alle andre veier er stengt. Vi må i større grad være et samfunn som inkluderer dem som føler seg på utsiden

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.