Skip to main content

Det er nok nå

REAGERTE: Christer Gilje har selv klimaengasjerte barn, og han reagerte sterkt på Facebook-innlegget fra Johansen.

Nå er det på tida at hele ledelsen i Asker FrP innser når nok er nok og slutter å komme med grove beskyldninger mot unge engasjerte elever.

Asker FpUs leder, Simen Velle, var ute i Budstikka på modent og fornuftig vis og sa fra at den typen innlegg som gruppeleder Ole Jacob Johansen hadde lagt ut på Facebook gjorde ham kvalm. Den unge FpU-eren brukte sitt første innlegg i lokalavisen noensinne til å unnskylde på vegne av partiet, og nå vil Inviterer Frp-Johansen på kurs i sosiale medier for å lære dem spilleregler og fornuftig bruk av sosiale medier. Det er tøft å stå opp mot den lokale ledelsen slik, og Velle var den tydeligste av alle i FrP til å si fra om at det ikke er greit å Frp-topp knyttet miljøengasjert ungdom til nazipropaganda.

Men dette falt tydeligvis på stengrunn hos lederen av lokallaget, Trond Ellingsen. Han er nå ute i Budstikka og forteller at han egentlig Frp-leder støtter Facebook-innlegg: «Norske lærere er stort sett venstrevridde og støtter de tullete klimastreikene», og nå trekker han inn barn som lures av IS til å kutte hodet av fiender i Syria i debatten. Det er så en ikke tror det en leser. Det handler om tusenvis av barn og unge som har engasjert seg i dag, sønnene og døtrene til dem som leser denne avisen. Er det greit å sammenligne deres klimaengasjement med å tvinge barn til å drepe i krig?

Les flere innlegg:

Dette skriver altså FrP-lederen etter at Johansen selv har fjernet innlegget, etter at FpU-lederen har tatt ansvar for å rydde opp, og etter at nestleder i FrP, Sylvi Listhaug, har sagt fra i media at denne typen sammenligning med nazi-Tyskland ikke er greit. Nå nettopp kom også andre i styret i Asker FrP på banen og sa at de ikke støtter dette. Men dette har ikke stoppet lederen i lokallaget.

At Ellingsen mener lærere er venstrevridde og lirer av seg noen regnestykker som skal vise at alle forskerne som har påvist de menneskeskapte klimaendringene tar feil får stå på kontoen for fordommer og dumhet, men de uttalelsene han kommer med om manipulasjon av barn og unge er rett og slett ikke greit. Våre barn som selv skrev plakater og reiste på egen hånd inn til Oslo for å vise at de bryr seg skal ikke tåle sånt.

Jeg håper ledelsen i FrP sentralt ser hva slags holdninger som rører seg lokalt enkelte steder. Vi skal kunne ha partier med ulike ståsted, og vi skal ha politikere med alle slags meninger. Men å hogge løs på våre yngste politisk engasjerte slik Johansen gjorde først og Ellingsen gjør nå er langt over streken, Det er nok nå. Mer enn nok

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.