Skip to main content

Bæringer inn i ledelsen av Sosialistisk Ungdom

Disse tre bæringene er styremedlemmer i Sosialistisk Ungdom. Fra venstre Alexander Lange (23), Frida Nodeland Indregard (21) og Balder Alvær Olafsen (22).

FOTO: PRIVAT

Tre bæringer er valgt inn i ledelsen i Sosialistisk Ungdom.

Det betyr at 3 av 13 medlemmer av styret for SVs ungdomsorganisasjon de neste to årene er fra Bærum.

Balder Alvær Olafsen (22) fra Vøyenenga er valgt til første nestleder. Han er heltidspolitiker som gruppeleder for SV i Viken fylkesting og har vært leder for Bærum SU og Bærum SV.

– Vi står i en tid med kriser. Ulikhetene vokser dramatisk, og Norge trenger en aktiv politikk mot forskjeller. Samtidig må vi løse klimakrisen i løpet av de neste få årene. Å få jobbe morgen til kveld for en mer rettferdig verden er noe ikke alle får muligheten til. Jeg er heldig og ser frem til to år med hardt arbeid og mye latter, sier han.

Flyktninger og klima

Alexander Lange (23) fra Lommedalen er gjenvalgt som internasjonal leder i SU. 

– Det er utrolig mye i verden i dag som viser at det globale økonomiske systemet er grunnleggende urettferdig, blant annet flyktningkrisen og klimakrisen. Det er vi ungdommer som må leve i verdenen de voksne politikerne legger opp til. Derfor er det ekstra viktig at vi organiserer oss, sier han.

Lange er nylig ferdig med en mastergrad i historie om Statoils forhold til miljøbevegelsen.

Endre systemet

Frida Nodeland Indregard (21) fra Rykkinn er valgt til miljøpolitisk leder. 

– Det er på tide å endre systemet som fører til de alvorlige klima- og miljøproblemene. Koronasituasjonen og oljeprisfallet viser tydelig at vi må satse på grønne arbeidsplasser og fornybare næringer, sier hun.

Indregard studerer samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo.

Leder for SU er Synnøve Kronen Snyen (23) fra Oppegård i Nordre Follo kommune.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.