Skip to main content

Asker og Bærum avlyser alle politiske møter

Ordførerne Lene Conradi (til venstre) i Asker og Lisbeth Hammer Krog i Bærum avlyser de aller fleste politiske møter de neste ukene på grunn av koronaviruset.

FOTO: TRINE JØDAL

Bærum kommune avlyser alle politiske møter de to neste ukene. Fredag melder Asker kommune at de avlyser alle møter frem til påske. 

For Bærum gjelder avlysningen all politisk møtevirksomhet i uke 12 og 13, inkludert seminarer, opplyser ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) til Budstikka. 

Fredag kveld melder Asker kommune i en pressemelding at de avlyser alle politiske møter frem til påske.

Ekstramøte i formannskapet

Kommunestyret i Bærum skulle ha møte i uke 14, onsdag 1. april, som også avlyst. Det tas i stedet sikte på å gjennomføre et ekstraordinært møte i formannskapet 1. april klokken 14.00.

– Så lenge vi befinner oss i en ekstraordinær situasjon, vil det bli lagt opp til saksbehandlingsrutiner der formannskapet behandler alle saker som ikke kan utsettes, innenfor alle politiske ansvars- og fagområder, opplyser ordføreren.

Bærum skulle i uke 12 hatt møter i blant annet hovedutvalg for barn og unge, hovedutvalg for bistand og omsorg og hovedutvalg for miljø, idrett og kultur. 

Hovedutvalg for barn og unge og hovedutvalg for bistand og omsorg skulle dessuten ha gjennomført et felles seminar om rusmiddelpolitisk handlingsplan.

Rådhusene stengt

Et møte i interkommunalt politisk råd Asker og Bærum mandag som blant annet skulle handle om E18-utbyggingen, er også avlyst. 

Ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum skriver i en melding til kommunens folkevalgte fredag at folkevalgte som ikke har «konkrete, presserende gjøremål på rådhuset», anmodes sterkt om å holde seg hjemme og ikke oppsøke rådhuset.

Både i Asker og Bærum er neste møte igjen i kommunestyret berammet til onsdag 6. mai. Ingen av kommunene har så langt tatt stilling til hva som vil skje med disse møtene.

Går så vidt klar av karantene

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog går selv så vidt klar av karantenereglene som nå gjelder i Norge. 

Ordføreren var på nyåret først på en privat reise til USA og kom hjem 3. februar. Deretter var hun på Lanzarote med ektemannen i vinterferien i uke 8, men kom hjem få dager før karantenefristen 27. februar.

Avlyst også i Viken

I Viken fylke bestemte forretningsutvalget allerede onsdag at fylkestingets møte i mars skulle avlyses. Møtet skulle vært holdt i Fredrikstad i torsdag 26. og fredag 27. mars. Det er foreløpig ikke tatt stilling til hva som skjer med neste fylkestingsmøte, som er berammet til tirsdag 19. og onsdag 20. mai i Lillestrøm.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.