Politiet meldte på Twitter natt til fredag at en ungdom ble truet med kniv og fraranet en jakke. Han er fysisk uskadd. Ranet vil bli anmeldt.

Jakken som ble tatt skal være en Moncler-jakke til en verdi av mellom 8.000 og 10.000 kroner.

– Det var en fest med mange utenbys ungdommer i Heggedal torsdag kveld, og mange av disse tok toget, forteller politioverbetjent Hilde Staver ved etterforskningsavdelingen på Bærum politistasjon.

Den aktuelle festen skal ha vært på det gamle forsamlingslokalet Friheim, nær Heggedal stasjon.

Budstikka har fått bekreftet at dette lokalet var utleid torsdag kveld.

Siste toget hjem

Fornærmede i saken, fra Rykkinn, hadde vært på en annen fest og tok det siste toget. Det gjorde han fra en annen stasjon og han kjørte mot Sandvika, der han skulle av.

– Ti unge menn på toget, rundt 18 år gamle, kom tett på fornærmede. De presset en kniv opp mot benet hans og truet ham til å gi fra seg jakken, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB klokken 01.50.

– I den forbindelse ønsker vi kontakt med andre som har vært på dette toget, linje L1 avgang klokken 00.43 i retning Lillestrøm, og som har sett eller hørt noe. Dette gjelder også eventuelt snakk om festen i Heggedal. Ring oss på 02800, sier Hilde Staver.

Politiet i Sør-Øst har avhørt tre personer under 18 år fra Larvik som mistenkte etter knivranet på toget. Disse er nå løslatt, selv om en av dem er siktet for et forsøk på et ran, trolig av noen earpods, ombord på toget til Larvik.

– Disse er alle under 18 år, de er avhørt og foreløpig sjekket ut av jakkesaken. Vi antar at de vet mer enn de har fortalt til politiet, sier Staver.

Sjekker overvåkningskameraer

Politiet jobber nå med elektroniske spor og er i kontakt med NSB for å få tak i overvåkningsbilder av hendelsen.

– Det er overvåkning på toget, og på enkelte stasjoner. Vi jobber nå for å få ut disse bildene, sier politioverbetjenten.

For en drøy uke siden ble en 16-åring knivranet mellom Skytterdalen og Hamang ved Sandvika. Det skjedde torsdag kveld ved 19.30-tiden, og tre 17-åringer ble pågrepet.

Også ved dette ranet ble fornærmede truet til å gi fra seg en kostbar jakke.

Tatt inn for avhør

Fredag morgen klokken 07.40 meldte Sør-Øst politidistrikt at de hadde kontroll på fire personer.

Bevæpnet politi aksjonerte mot toget på jernbanestasjonen i Larvik, etter at det kom tips om at mulige knivranere fra Asker var på dette toget.

Klokken 08.28 reiste politiet fra stasjonen med tre mistenkte personer.

Ved 09-tiden fredag morgen fikk Budstikka bekrftet at ranet skal etterforskes av Bærum politistasjon. De fikk da assistanse av sine kolleger i Sør-Øst politidistrikt til å avhøre personene som ble tatt inn i Larvik på morgenkvisten.

Ber om kontakt med vitner

Politiet skriver på twitter at de ønsker å komme i kontakt med passasjerer som var på toglinje L1 avgang 0043 i retning Lillestrøm.