– Det har det siste drøye døgnet vært flere boliginnbrudd i et begrenset område på Vettre. Men vi ser dette i en større sammenheng, sier avsnittsleder Kurt Springer ved etterforskningsavdelingen på Asker politistasjon.

Torsdag morgen og formiddag har han selv vært på noen av åstedene for å danne seg et bilde av tyvenes herjinger.

Politiet har sikret spor fra boligene, i tillegg har de bilder av noen mistenkte personer.

– Vi har litt å gå etter. Samtidig har det også vært et innbrudd på Asker videregående skole. Per nå ser vi ikke nødvendigvis disse sakene i sammenheng, men vi går likevel vidt ut for å prøve å finne gjerningspersoner fra de ulike stedene, sier Springer.

Varsle umiddelbart

For et par uker siden pågrep politiet to rumenere de mener kan ha stjålet så mye som 80-bærbare pc-er og syvkameraer i Asker, Bærum og Oslo. Det er uvisst om politiet sjekker ut dette miljøet i lys av de ferskeste hendelsene.

Fra Vettre-boligene er det stjålet smykker, klokker og andre lett omsettelige gjenstander. Innbruddene er gjort på dagtid, fremgangsmåten har vært ulik. Men flere steder har tyvene kommet seg inn i huset via ulåste dører og vinduer.

– Vi oppfordrer folk til å være «den nysgjerrige naboen», det handler om årvåkenhet og å bry seg om hverandres eiendommer. Observerer man personer som ikke pleier å være i området, ønsker politiet informasjon om det umiddelbart, sier Springer.