Det er Politiets utlendingsenhet som melder om en rekke henvendelser fra folk som i løpet av de siste timene har blitt oppringt.

– Personene forteller at de blir oppringt fra et telefonnummer som tilhører politiet, såkalt «Spoofing», sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet til Budstikka tirsdag kveld.

«Spoofing» er en teknikk som gjør at svindlerne kan ta kontakt fra et telefonnummer som tilhører noen andre. I dette tilfellet kan altså nummeret spores tilbake til Politiets utlendingsenhet. Men det er ikke de som prøver å få tak i deg.

– De oppringte blir bedt om å oppgi personnummer og kontonummer. Men folk må være klar over at politiet aldri ber om dette over telefon, sier Stokkli.

Svindlerne snakker ifølge operasjonslederen norsk. Han har ikke oversikt over hvor mange som har blitt forsøkt svindlet.

– Flere melder også at dersom de ikke oppgir person- og kontonummer blir den som ringer truende. De som har blitt utsatt for dette bor i områdene rundt Oslo, Asker og Bærum, sier Stokkli.

Mange henvendelser

Foreløpig har politiet ingen antagelser om hvem som står bak oppringningene. Nå oppfordrer politiet mottagerne av slike telefoner om ikke å gå i fella.

– Dersom noen ringer og ber deg oppgi person- og kontonummer er det altså noen som prøver å svindle deg. Vi har fått ganske mange henvendelser på dette i kveld, derfor går vi ut med denne informasjonen nå, sier Stokkli.

Også onsdag kveld har politiet fått henvendelser fra personer som har blitt oppringt av telefonnummer som tilhører politiet i Oslo. Politiet skriver på Twitter at dette er svindel, og at man ikke må oppgi personlig infpormasjon.

Har du blitt forsøkt svindlet i kveld? Da ønsker vi å prate med deg.Ta kontakt med Budstikka på [email protected] eller telefon 995 90 000.

Les også

Svindel og svindelforsøk mot eldre