– Vi har ikke fått meldinger fra Asker eller Bærum så langt, men vi vet fra lignende innbruddsbølger tidligere at gjerningspersonene flytter på seg, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm i politiet.

Søndag ble en BMW på Carl Berners plass utsatt for innbrudd. Det skjedde kun to dager etter at to BMW-er på Lambertseter ble frastjålet navigasjonsutstyr.

Heidenstrøm ber BMW-eiere følge med, og ikke nøle med å varsle politiet.

– Ser man mistenkelig oppførsel fra personer eller biler, er det viktig at vi får melding om det, sier operasjonslederen.

Ser på tidligere saker

I vinter var sist gang BMW-er ble utsatt for lignende type innbrudd. Felles for alle innbruddene var at tyvene har tatt ut kostbart navigasjonsutstyr, ratt og gir.

I slutten av februar ble tre personer pågrepet av politiet, mistenkt for å stå bak en rekke av disse innbruddene – også i Asker og Bærum. To menn i midten av 20-årene ble stanset i en bil på Tranby, mens en kvinne i slutten av 20-årene ble pågrepet på en adresse i nærheten.

Alle de tre personene er litauiske statsborgere og politiet betegnet dem som mobile vinningskriminelle. Om det er samme type kriminelle som er på ferde denne gang, vet politiet foreløpig ikke.

– Vi har ingen konkrete opplysninger om gjerningspersonene fra de tilfellene som har vært til nå i Oslo. Men innbruddene ses i sammenheng med tidligere saker, bekrefter operasjonsleder Marianne Heidenstrøm.

TYVEGODS FUNNET I LITAUEN: Nina (65) fikk tilbake stjålne smykker etter over ett år

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen