Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen!

SISTE: Andungene er nå blitt bortadoptert til Ekeberg Husdyrpark og var ved 12-tiden på vei dit. - Dette er jo en enda lykkeligere løsning for andungene. Siden jeg også skal på ferie snart, så passer dette veldig bra, sier Monica Svenningsen.

Politibetjentene Monica Svenningsen og Asbjørn Haus rykket torsdag ut fra politistasjonen i Asker for å få geleide en andefamilie over den sterkt trafikkerte E18 i midt i morgenrushet.

Da de kom frem til stedet, hadde andemor og flere av ungene allerede vandret ut i veibanen. Det endte som det måtte; andemor og minst fire av ungene ble overkjørt og drept.

Tilbake sto fire forvirrede andunger som ikke lenger hadde noen mor. Politibetjentene fikk tak i tre av dem og tok dem med seg tilbake til politistasjonen i Asker. Den fjerde forsvant ned i et hull i bakken og går en uviss fremtid i møte.

– Det hender stadig vekk at vi får meldinger om andefamilier som skal krysse veier. Grunnen til at vi rykker ut til slike oppdrag, er fordi det kan skape farlige trafikksituasjoner, forteller Svenningsen.

Ole, Dole og Doffen

Hun bestemte seg for å gjøre et forsøk på å gi de tre andungene som nå befinner seg i en pappeske på politistasjonen et liv ved å adoptere dem.

– Det er jo den første tiden som er mest kritisk. Jeg skal prøve å gi dem en sjanse, forteller hun.

De tre andungene har allerede fått navnene Ole, Dole og Doffen. Alderen på de små, hårete skapningene er uviss, men de kan være rundt én uke gamle.

Har liknende erfaringer

Politibetjenten har tidligere erfaringer med liknende forsøk på adopsjoner.

– Jeg har gjort det samme med skjærer, trost og sikkert noen andre skapninger som jeg ikke har visst hva har vært. Det har blitt gjort med vekslende hell, men jeg har barn hjemme som også  synes dette er morsomt, forteller Svenningsen.

Da Budstikka besøkte politistasjonen i Asker torsdag, satt latteren og kommentarene løst hos kollegene.

– Sånn går det når det nesten bare er menn man jobber med. Da er det vi kvinner som må ta ansvaret for ting som dette, humrer hun.

Søker informasjon på nettet

Hun har skjønt at varme er viktig hvis de ferske andungene skal ha noen forhåpning om et langt andeliv. Derfor er allerede en ullefrottéjakke ofret i bunnen av pappesken som nå fungerer som midlertidig bolig.

Men adopsjonen er så fersk at Svenningsen må søke informasjon på nettet.

- Jeg har googlet andunger, men da fikk jeg bare masse oppskrifter på mat. Men dette er så ferskt at jeg trenger litt tid til å finne ut av ting, sier den dyrevante politibetjenten.

Les flere nyheter.