Skip to main content

Møterom Kjørbo - ep. 4: Risenga-saken, smøretips og Frisk jakter NM-gull

I dag snakker vi om pengebruken i Risenga barnehage. Gjest Lars-Erik Nygaard forteller om sitt journalistiske arbeid.

Møterom Kjørbo er Budstikkas podkast om Asker og Bærum, oppkalt etter møterommet hvor redaksjonen hver dag diskuterer de viktigste nyhetene.

Siden i fjor sommer har Budstikka skrevet en serie artikler om pengebruken i Risenga barnehage og eierselskapet Seraphin. Saken har foreløpig endt med to tilsyn hvor det kreves at selskapet betaler tilbake 330.000 kroner i Asker og 5,4 millioner i Oslo.

Les også Kjersti Sortlands kommentar: Få dem bort fra bingen

Redaksjonssjef i ViMenn, Lars-Erik Nygaard, er gjest i studio. Han er tidligere redaksjonssjef i Budstikka, og han forteller hvordan han og Nora Rydne avslørte pengebruken i barnehagen og Seraphin.

- Fylkesmannen har vært vesentlig hardere i klypa enn Asker kommune, sier Nygaard, og forteller hvordan han i arbeidet blant annet fant en hyttetomt på Hemsedal.

Birken og sluttspill

Som den langrennsentusiasten han er, gir Lars-Erik Nygaard også sine smøretips til Birkebeinerrennet i helgen før sportsleder André Strømnes kommer i studio for å snakke om sluttspillet i ishockey og basketball.

Vi oppsummerer også den første seriekampen til Stabæk og gir honnør til valget av 21 år gamle Andreas Hanche-Olsen som kaptein.

- Tross snøværet var dette den mest underholdende serieåpningen jeg kan huske, sier Strømnes.

I studio er også nyhetsredaktør Kaja Mejlbo og programleder Dag Otter Johansen. Produsent er Kim van der Linden.

PODKAST: Nyhetsredaktør Kaja Mejlbo, programleder Dag Otter Johansen og ansvarlig redaktør Kjersti Sortland er klare med Budstikkas podkast Møterom Kjørbo.


Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.