Skip to main content

Møterom Kjørbo 3: Hvor stor blir Bærum-skolen?

KLARE I STUDIO: Kaja Mejlbo og Dag Otter Johansen med flere diskuterer skole, revy og isfestival.

Debatten går høyt om fremtidens skole i Bærum. Møterom Kjørbo tar diskusjonen om skolestørrelser, revyanmeldelser og et iseldorado på Dikemark.

Skolesammenslåinger, skolestørrelser, skolenedleggelser og innbyggerinitiativ. Det er bare noen av stikkordene i den store skolebehovsanalysen for de neste 20 årene, som er ute til høring i Bærum i disse dager.

I Budstikkas podkast Møterom Kjørbo diskuterer oppvekstjournalist Trude Blåsmo, nyhetsredaktør Kaja Mejlbo og programleder Dag Otter Johansen hvilke valg politikerne må ta de neste månedene.

Hvordan vil politikerne la seg prege når svært ressurssterke Bærum-foreldre mobiliserer for bevaring av akkurat sin skole, og det tas et oppgjør med bruken av begrepet «monsterskole».

Revyuke og isfestival

Denne uken har det vært seks premierer på skolerevyer. Kulturjournalist Eyvind Menne har anmeldt to av dem, og oppsummerer hva som har vært bra og hvilket engasjement elevene legger i dette.

Søndag arrangeres den tradisjonsrike isfestivalen i Asker.

I år er den flyttet fra Semsvannet til Dikemarkvannene, og Møterom Kjørbo avsluttes med en hyllest til dem som har gjort vannene til et vintereldorado.

Møterom Kjørbo hører du på Budstikka.no, Soundcloud.com og iTunes.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.