Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Hva skjer på E18?

00:00
/
00:00

– Jeg skal jo innrømme at av og til når jeg ser på fakturaen, lurer jeg på om det er fakturasummen eller KID-nummeret jeg ser, sier Tom Hedalen i Statens Vegvesen i podkasten.

Hedalen er prosjektsjef for byggingen av det som kalles E18 Vestkorridoren, den nye strekningen av E18 som vil koste 50 milliarder kroner. I denne episoden av nyhetspodkasten Forstått? forteller han om den krevende jobben som er i gang.

– Så de som tror at veibygging er å legge ut fem centimeter asfalt, det er det ikke. Dette er et svært komplisert prosjekt i et område det er krevende å jobbe i, sier Hedalen.

Blir det 17 kilometer ny motorvei?

Det store veiprosjektet er delt i tre etapper, og det er første etappe de er i gang med nå.

Politisk redaktør Dag Otter Johansen forklarer de ulike etappene, og hvordan dette prosjektet handler om penger og politikk.

– Jeg har alltid tenkt at en liten del av befolkningen i Bærum tar belastningen for veldig mange av oss. Det er litt tøft å tenke på, forteller journalist i Budstikka, Mette Sjølie.

Sjølie har fulgt E18-prosjektet tett i mange år. I denne episoden forklarer hun hva som er blitt gjort til nå og hvordan hele prosessen har påvirket de som var nærmeste naboer til motorveien i mange år.

Forklarer og analyserer

Hør episoden for å forstå hvorfor utbyggingen har tatt så lang tid, hva som er de store konfliktene og hva som skjer fremover.

Denne episoden av Forstått? er laget av Ingvild K. Vederhus og politisk redaktør Dag Otter Johansen.

Podkasten kan du høre via spilleren i denne artikkelen eller på Spotify og Apple Podcasts.

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Hva skjer på E18?

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kampen om Askerparken

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kvinnen som ble glemt

00:00
/
00:00