Etter hvert som planene for utbyggingen av en ny friluftshalvøy i Sandvika tar form, fortviler båtplasseiere i Sandvika stadig mer. For under arbeidet, må 706 båtplasseiere flytte båtene sine. Og når arbeidet er ferdig, vil kommunen bare ha tilbake 392 plasser.

– Det begrunnes med at det vil ta veldig mye av Sandviksbukta, hvis de skal tilbakeføre alle plassene, forteller Truls Fenre i podkasten «Forstått?» .

Fenre er journalist i Budstikka og har snakket med flere fortvilte båtplasseiere.

– De er frustrerte. De har brukt flere hundre tusen kroner på båtplass. Og nå frykter de jo at den kan forsvinne, sier Fenre.

Lakseberget Båtforeningen er en del av noe som heter Fellesutvalget for båtforeningene i Bærum. BFF har en avtale med kommunen, som kan vise seg å være viktig nå.

– Båtforeningen mener at de har en festeavtale som de har rett til å forlenge hvert tiende år. Og den mener de at kommunen egentlig ikke kan endre noe særlig på, forteller Fenre.

Båtforeningen og kommunen diskuterer og forhandler, og blir de ikke enige, kan det i følge båtforeningene gå mot rettsak.

«Forstått?»

Hør denne ukens episode av «Forstått?» for å høre mer om konflikten rundt båtplassene og kommunens planer for sjøarealene ved Lakseberget. Journalist Truls Fenre forteller om saken og politisk redaktør Dag Otter Johansen kommenterer.

Budstikkas podkast kan du høre i denne artikkelen eller der du lytter til podkast.

Alle 10 episodene av «Forstått?» finner du på Spotify og Apple Podcasts.