Utfordringene står i kø for brannvesenet i Bærum. Ikke bare har det vist seg at brannkonstablene er utsatt for stor kreftfare, i tillegg er brannstasjonene gamle og utdaterte. Det vil kreve millioner av kroner i rehabilitering.

Etter at Anders Løberg tiltrådte som sjef i Asker og Bærum brann og redning i fjor, har han fått stadig flere store utfordringer å ta tak i.

– Totaliteten gjør at jeg som øverste leder er veldig bekymret for om vi kan opprettholde beredskapen. Til syvende og sist kan det gå ut over vår responstid og responskvalitet på de oppdragene vi får, sier Løberg i Budstikkas nyhetspodkast «Forstått?».

Hvorfor skjer det ingenting?

Første gang en brannsjef snakket om behovet for nye brannstasjoner var i 1994, altså for nesten 30 år siden. I ukens episode forklarer politisk redaktør Dag Otter Johansen hvorfor dette har tatt så lang tid.

– Det blir ikke noe folkelig engasjement rundt dette, slik det blir rundt skoler, sykehjem eller idrettsanlegg. Det er jo litt paradoksalt, siden vi tross alt snakker om en svært samfunnskritisk aktør, sier Johansen.

«Forstått?»

Hør denne ukens episode av «Forstått?» for å høre hvorfor brannsjefen er så bekymret, hva som nylig ble funnet på Bekkestua brannstasjon og hva kommunen, som eier brannstasjonene, svarer til alle utfordringene.

Budstikkas podkast kan du høre i denne artikkelen eller der du lytter til podkast.

Alle 10 episodene av «Forstått?» finner du på Spotify og Apple Podcasts.

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Hva skjer på E18?

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kampen om Askerparken

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kvinnen som ble glemt

00:00
/
00:00