– Det er litt av en prosess, smiler Marit Kjellesvik.

Hun er daglig leder i organisasjonen FEE Norge, Foundation for Environmental Education, og jobber med blått flagg-sertifisering i Norge.

I denne ukens episode av Budstikkas nyhetspodkast «Forstått?» forklarer hun hva som skal til for at en kommune får denne utmerkelsen.

– Det er krevende å oppnå blått flagg-sertifisering. Det er 32 nøyaktige og strenge krav som skal være oppfylt, og det krever mye dokumentasjon og oppfølging underveis i løpet av sesongen også.

I norgestoppen

I Bærum kan du bade fra en sertifisert strand på Storøyodden på Fornebu. Asker kommune kan skilte med hele fem strender med blått flagg; Hvamodden, Sjøstrand, Holmenskjæret, Hvalstrand og Vollen.

– Asker jobber jo hardt hvert år for å få sertifisert disse strendene, bekrefter Fredrik Helverschou, rådgiver for natur, miljø og landbruk I Asker kommune i podkasten.

Litt lenger inn i Oslofjorden finner vi en av Bærums mest populære strender. Kadettangen er blitt rustet opp for millioner av kroner, men her henger det intet blått flagg. Det betyr riktignok ikke at kvaliteten er dårlig.

– Beboerne i Bærum kommune kan føle seg trygge på at vannkvaliteten på strendene våre er god og at det er trygt å bade, forteller spesialrådgiver i Folkehelsekontoret i Bærum, Annicken Fløisand i «Forstått?».

«Forstått?»

Hør denne ukens episode av «Forstått?» for å få med hva det innebærer at en strand har et blått flagg, hvordan kommunen må jobbe over tid og hvorfor ikke populære Kadettangen i Bærum har kvalifisert seg.

Du får også høre hvordan det står til med vannkvaliteten og hvorfor du bør unngå å bade når det regner. Og er det bra eller dårlig for oss at sjøtemperaturen bikker tjue grader?

Budstikkas podkast «Forstått?» kan du høre i denne artikkelen eller der du lytter til podkast.

Alle 12 episodene av «Forstått?» finner du på Spotify og Apple Podcasts.

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Hva skjer på E18?

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kampen om Askerparken

00:00
/
00:00

Forstått?

Forstått?

Budstikkas nyhetspodkast: Kvinnen som ble glemt

00:00
/
00:00